"A fenntartható közlekedés fejlesztések részeként a szegedi lakosságnak meg szeretnék mutatni a rájuk váró jövőt, ha hétköznapjaikat változtatások nélkül folytatják tovább, és hagyják, hogy a globális felmelegedés egyre jobban kifejtse pusztító hatását. Igen zord jövőt vázoltak fel grafikusok segítségével, és ez alapján a Tisza által kettészelt város posztapokaliptikus sci-fik forgatási helyszínévé válhat 2050-re" - írják az utolsó leheletükkel is grétáskodó indexesek.
Zoom
És mindez azok miatt, akik mernek autót birtokolni...
"Bele fognak fulladni a homokba"
Fennáll az elsivatagosodás veszélye, Homokhátság felől most is sokszor visz a szél port a városba, ami 30 év múlva gyakrabban előfordul majd. A Tisza is csak patakként csörgedez majd a város közepén, olyan nagy lehet addigra a csapadékhiány a Szeged Vision elképzelése szerint.
Ennek nyomában munkahelyek szűnhetnek meg, és a régió mezőgazdasága súlyos csapást szenvedhet el a szárazság miatt.
A Szeged Vision egy Széchenyi 2020 pályázati támogatással megvalósult szemléletformáló projekt, fő célja beszélgetést katalizálni helyi fejlesztésekről, melyben nagyobb hangsúlyt kap a közösségi közlekedés, valamint az akadálymentesített gyalogos és kerékpáros közlekedés.