Az ellenzéki erők az együttműködés érdekében félretették érdekellentéteiket, és úgy tűnik, a Gyurcsány-kérdést is megoldották – reménykedik a Blikk.
– Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog kormánytagságot vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából – mondta a bulvárlapnak Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. (Dobrev Kláráról és a füttyentésre szót fogadó DK-szekta többi tagjáról persze nincs szó. És nem mintha nem láttunk volna rá soha példát, hogy a pártelnökök a háttérből is tudnak dirigálni. Eddig is tudtuk, hogy ez a valódi veszély, de a szemkilövetőtől bármi kitelik - a szerk.)
– Gyurcsányt a kollégámnak tekintem, aki a nulláról felépített egy sikeres pártot – tette hozzá a pártvezető.
Zoom
Fekete-Győr szavait egy másik párt vezére is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete.
Keresték Gyurcsányékat ezzel kapcsolatosan, de a cikk közléséig nem reagáltak.
Az még nem eldöntött, hogy egy ellenzéki lista lesz vagy esetleg több, de az biztos, hogy közös programot fognak írni, és valószínűleg egy közös miniszterelnök-jelölttel fognak indulni.
– Közös miniszterelnök-jelöltet szeretnénk, akit előválasztás útján választanánk ki – jelentette ki a Blikknek Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.
Az MSZP elnöke szerint az ellenzék egységes arculattal futna neki a választásnak.
– Lesznek közös színeink, mint az önkormányzati választáson, még akár egyenpólókat is felveszünk, ha kell – tette hozzá Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb jelölt, akkor van esély a kétharmados ellenzéki győzelemre.
Korábban írtuk: