"A napokban jelent meg a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában a Meseország mindenkié című gyerekkönyv. A kötet kiajánlója szerint olyan ismert mesék újraírt változataival találkozhatnak az olvasók, melyekben a hősök valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak" - közli a "nagyszerű" hírt az Index.

A mesék szerzőit még tavaly ősszel, pályázati úton választották ki. Az akkori felhívás szerint olyan, óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt mesekönyv elkészítése a cél, amelyre az egyesület véleménye szerint "nagy szükség van Magyarországon"...
"A világ sokszínűségét ünneplő és a kisebbségi léttel járó nehézségeket, alternatív mesei utakat bemutató kötet most készült el" - szól a nagyon konzervatívvá alakított lap együttérző ajánlója. Azt is megtudjuk belőle:
A mesegyűjteménybe kilenc jól ismert szerző és nyolc új alkotó meséje került, melyekben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbe fogadott, hallássérült és idős hősök szerepelnek.
A koncepció szerint a tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai "azokat is meg szeretnék szólítani, akik nehezebben találják a helyüket a világban"... Hátha őket is beszippantják ebbe a beteg univerzumba.