Portálunk korábban interjút közölt Retkes Tamással, a Felemelt zászló című regény szerzőjével, akivel az október 15-én esedékes könyvbemutatójáról beszélgettünk. A nevezett eseményt a Szabad Szellem - Magyar Kultúra Alapítvány szervezi, melyen Retkes könyve mellett másik két művet is bemutatnak, de sajnos úgy fest, hogy mégsem holnap, hanem majd valamikor később, mihelyst a szervezőknek sikerül újabb helyszínt szerezniük.
Zoom
Ugyanis a mai napon az alábbi közleményt adták ki:
Kedves Érdeklődők!
A tegnapi napon több anarchista, baloldali hírportál tiltakozása nyomán a Háló központ lemondta a tervezett könyvbemutatót. A történtek fényében méginkább indokolt a kultúrharc folytatása, hiszen láthatóan meghatározó a kultúrmarxista befolyás a szellemi hadszíntéren. Természetesen máskor, más helyszínen, amint lehetőségünk nyílik, megtartjuk az eseményt. Nem adjuk fel a harcot!
Információink szerint főként éppen Retkes műve verte ki a biztosítékot, vélhetően már csak a borító láttán is eltorzult arcuk, illetőleg a vállaltan marxista szellemiségű Mérce nevű portál verte igencsak a tamtamot. Nem igen lehet másképpen értelmezni a szituációt, minthogy a Mérce megzsarolta a Háló központot, hogy lejárató cikket fognak írni, aminek ők isszák meg a levét, ha nem mondják vissza az eseményt.
Zoom
Az arcokat elnézve nem csodáljuk, hogy nem tetszett nekik a nyilaskeresztes borító…
Sajnálatos módon a Háló visszavonulót fújt, és egy nappal az esemény megrendezése előtt elállt attól, hogy helyet biztosítson a hungarista könyvbemutatónak. Reméljük, mihamarabb megrendezésre kerül másik helyszínen, és más tulajdonosokat nem fog érdekelni az, hogy mit vergődik össze-vissza néhány anarcho-kommunista felforgató.
Kuruc.info