2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Feminista progresszió: Kari Geriék azt sérelmezik, hogy elvtársaik nem kínoztak meg és végeztek ki elég nőt '56 után

Tizenkilenc nő arcképe látható abban a kiállításban, amivel a fővárosi önkormányzat tiszteleg a pesti nők előtt 1956. október 23-ra emlékezve. Azért a nőkre fókuszálnak, mert szerepüket fontosnak tartották az '56-os forradalomban. A kiállítást az abban dolgozó Rainer M. János történész, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely nyitották meg - adta hírül a Telex nevű Index-folytatás.
Zoom
Beszámolójuk szerint Rainer M. azt mondta, hogy a forradalom után az állami szervek megpróbálták összeírni az abban résztvevők teljes listáját, és, noha ez nem sikerült, arra jutottak, hogy az aktív résztvevők körülbelül egymillióan lehettek. A történész szerint körülbelül felük nő volt, "matematikailag sem lehet ez másként", ugyanakkor a megtorlást elszenvedők 30-40 ezres mintájában a nők aránya nem érte el a tíz százalékot sem. Úgy fogalmazott:
Mintha a megtorló rendőrség sem vette volna komolyan a nőket.
A főpolgármesternek pedig egyebek mellett azt sikerült kinyögnie, hogy
A pesti nőkre emlékező kiállítás megnyitóján emlékeztetjük magunkat: a legnagyobb bajokat sokszor öregedő urak okozták, és sokszor nők hozzák helyre. Nem lehet véletlen, hogy a járvány idején legjobban, legemberségesebben védekező országok azok, amelyeket nők vezetnek.
Amúgy ha belegondolunk, a jelenlegi elvtársak sem vették komolyan a nőket, Gyurcsányék ugyanis csak férfiak szemét lövették ki, és a kardlapozások során sem voltak elég körültekintők ebből a szempontból... De ezek után biztosak lehetünk benne: a következő alkalomkor gondjuk lesz erre a kvótára is.
(Kuruc.info)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready