2020. november 23., hétfő, Kelemen napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:39 Ammónia szivárgott egy alsómocsoládi húsüzemben22:19 Robotszondát indított Kína a Holdra21:53 Magas rangú iszlamistát fogtak a bagdadi repülőtéren21:21 Parkoló autóknak csapódott egy teherautó a II. kerületben egy biciklis miatt20:52 Eldőlt: a félig magyarnak hazudott, de teljesen zsidó Blinken lesz Biden külügyminisztere20:24 Duplájára emelhetik a rendőrségi vezetők illetményét, a közrendőrök hiába várják a béremelést20:17 Szaúd-Arábia ingyen oltja be a lakosság 70 százalékát19:54 Megnyílt az Akadémia park melletti megújult P+R parkoló a II. kerületben19:22 Ismét "vadpartit" rendeztek Párizsban18:55 Oroszországban újabb eljárást indítottak a Google ellen18:31 A romániai egészségügyi személyzet jelentős hányada nem akarja beoltatni magát18:08 Itt az újabb holotragédia: a megölt jóságos néger meséje a kiirtott hatmillió ártatlan zsidó mítoszának konkurenciája lett17:32 Megint kirúgtak egy főszerkesztőt az Indextől17:16 Megkezdődött Sarkozy pere, de fel is függesztették16:52 Örményország 121 települést ad át Azerbajdzsánnak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

SZDSZ II.: Fegyőr is arról beszél, mit "nem tűrtünk" '56-ban - miközben a nagyapja még Lenint éltette

"Szembefordulni azokkal a fiatalokkal, akiken Magyarország jövője múlik, érthetetlen és elfogadhatatlan politika. 1956-ban sem tűrtük, akkor is felkeltünk az elnyomó politika ellen. A 21. században sem fogjuk tűrni. Orbán Viktor a tűzzel játszik." - írja az SZFE-vel kapcsolatos bejegyzésében a Momentum elnöke.
Zoom
Nagyapáink leverték, mi pedig koszorúzgatunk, hogy ezt feledtessük, és hatalomra kerülve folytathassuk a "munkájukat"...
Tehát '56-ban sem tűrtük, akkor is felkeltünk az elnyomó politika ellen. Mi. De ki az a mi? Fekete-Győr nem tehette, hiszen nem élt akkor. Bizonyára a felmenőire gondolhatott hát, például a nagyapjára, aki akkor pont a megfelelő korban volt ahhoz, hogy szembeszálljon az elnyomó hatalommal.
Volt is szembeszállás, csak hát a nagypapa valamit elvétett, és a kommunisták helyett a magyar néppel szállt szembe... a kommunisták oldalán. Pontosan úgy, ahogy a néhai SZDSZ-esek szülei, s úgy lettek ők is harcos antikommunisták (koalícióban az MSZP-vel...), mint most a momentumosok.
Fekete-Győr András nagyapja ugyanis Heves megye tanácselnöke volt a kommunizmus idején (1969-től több mint tíz éven át) - ezt nem igazán az elnyomó hatalom ellenében szokták művelni.
Korábbi összeállításunkban idéztünk is a "szabadságharcos" nagyapától, például ezt az interjúrészletet:
– Ön politikai munkásnak tartja magát. Napjainkban nálunk mi ennek a kritériuma?
– Az, hogy értsem és alkalmazzam a párt politikáját.
(Major Lajos: Megyei tanácselnök és örökös téesztag. Szabad Föld, 1973. március 18., 3. o.)
Említettük azt is, hogy Fekete-Győr Endre frissen kinevezett magyar tanácselnökként azonnal fontos feladatot kapott: a központi megyei ünnepségen neki kellett mondania az ünnepi beszédet a patkánylázadás 50. év évfordulóján.
Egyebek mellett ezeket mondta, természetesen az elnyomás elleni harc jegyében:
Mi, magyarok, gazdag és hiteles történelmi múlttal rendelkezünk. Mégis úgy tűnik, még mindig kereshetünk és találhatunk új vonásokat 1919. értékelésében. Tovább kell kutatnunk, keresnünk a múltban az igazságot, megeleveníteni a dicsőséges időket a nagyszerű hazafiak ezreit és tízezreit, akik fél évszázaddal ezelőtt már a mi jövőnket készítették elő.
(...)
Mi büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Tanácsköztársaság internacionalista hatása nagy jelentőségű volt a világra és testvéreink is tudják, hogy a mi véráldozatunkból Szovjet-Oroszországban is dúsabbak lettek a vörösforradalom vetései.
(...)
Új, friss forradalmi erő született meg az Októberi Szocialista Forradalom által is felszántott magyar talajon – a Kommunisták Magyarországi Pártja. E párt – folytatva a magyar munkásmozgalom legjobb hagyományait – gyökeresen szakított a reformizmussal, az opportunizmussal. Alapvető harci követelése volt az orosz példa követése, a munkások, katonák és parasztok tanácsainak hatalma, a Tanácsköztársaság megteremtése.
(...)
A Magyar Tanácsköztársaság a Nagy Októberi Szocialista Forradalom győzelmével megindult forradalmi hullámverésben jött létre, s része volt az egész tőkés világot megrázkódtató, a nemzetközi imperializmus egyeduralmát megszüntető, az oroszországi szovjet államot létrehozó forradalmi folyamatnak. Győzelme tehát nemcsak a magyar nép ügye volt, hanem a nemzetközi haladásé is.
(...)
A Tanácsköztársaság létrejöttében tehát a nemzeti és nemzetközi elem ötvöződött egymással. A szocialista forradalom programja a dolgozó nép egészének felemelését célozza, a szó igazi értelmében vett nemzeti program. De egyidejűleg nemzetközi is, mert a szocializmus vívmányainak megvalósításával, amely az országban mindig döntő mértékben függ a nemzetközi erőviszonyoktól s a fejlődés élen járó osztályától, a proletariátustól nemcsak nemzetének, hanem a nemzetközi proletariátusnak is része.
Folytathatnánk még az idézetek sorát, de minek?... Idézzük inkább korábbi cikkünk zárszavát:

Fekete-Győr András nagyapja, Heves megye egykori tanácselnöke már nem él. 1999-ben hunyt el, ő tehát már nem panaszkodhat a rendszerre. Bennem viszont fölmerült egy kérdés, s nemcsak a Momentum-vezér kapcsán. Miként lehetséges, hogy az egykori nomenklatúra kései leszármazottai hipp-hopp feltűnnek a közéletben, és azonnal felkapja őket a sajtó? Mert bizony Fekete-Győr András is a kádárista nomenklatúrának a kései gyümölcse. Tudom, senki sem tehet arról, ki volt a nagyapja. A Momentum-vezér sem tehet róla. Az viszont az ő sara, hogy meghamisítja nagyapja arcképét, egyszerű téeszelnöknek nevezi az egykori oligarchát, akit még Chicagóban is emlegettek távolba szakadt hazánkfiai. És az is tagadhatatlan, hogy a nagyapa által dicsőített eszme, a nemzetköziség tovább él az unokában és az általa vezetett mozgalomban azzal az apró különbséggel, hogy a néhai eszdéeszre emlékeztető, már nevében is idegen Momentum-mozgalom nem Lenint és a proletár internacionalizmust dicsőíti, hanem annak uniós (a nagypapa szerint bizonyára: burzsoá) változatát. Vagyunk azonban sokan, nagyon sokan, akik a közöket, repedéseket kedvelő állatoktól eltérően magyarok akarunk maradni, nomenklatúra és oligarchák nélkül, s nem egy momentumra, hanem hosszú távon.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready