2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Infokommunikációs képzésről írt alá megállapodást a Széchenyi István Egyetem és a Huawei

A győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok közös indításáról írt alá megállapodást - közölték az MTI-vel szerdán.
A megállapodást Lukács Eszter, az egyetem rektorhelyettese és Colin Cai, a Huawei Technologies magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója írta alá. Ezzel kiterjesztik a felsőoktatási intézmény és a technológiai cég között létrejött, 2016-os partneri együttműködést.
A Huawei az új megállapodás szerint segít az egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villmosmérnöki Karán elindítani az úgynevezett HAINA (Huawei Authorised Information and Network Academy) programot, amely az egyetemi képzésen belül, választható, kreditpontokat érő tantárgyként piacképes szakismereteket, speciális kurzusokat nyújt majd a mérnökhallgatóknak. Így például a következő generációs mobilhálózatokkal, az 5G technológiával kapcsolatos vagy az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával kapcsolatos új lehetőségekről tanulhatnak majd a diákok.
A cég az egyetemen a HAINA témákat oktatók képzését és az oktatási anyagokat biztosítja, míg az oktatási intézmény az infrastruktúrát és a fenntartást vállalta - írták.
Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese kiemelte, hogy a programozó informatikus, a mérnökinformatikus és a gazdaságinformatikus mesterszakok angol nyelven is tanulhatók az egyetemen, így a Huawei által biztosított oktatás magyar és nemzetközi hallgatói közösségük számára egyaránt elérhető lesz. A Huawei így hozzájárul az egyetem versenyképességének további javulásához, a minőségi oktatás erősítéséhez. A győri egyetem már a világ két legnagyobb egyetem-minősítő szervezete, a QS és a Times Higher Education listáján is szerepel - tette hozzá.
Colin Cai, a Huawei magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a Huawei eddig egy szuper számítási kapacitású szerverrel; hallgatói, kínai tanulmányutakkal; az egyetem szervezte, évente megrendezett távközlési világnap támogatásával és digitális tankönyvek vásárlásával segítette a győri info- és telekommunikációs mérnökképzést. A most megkötött megállapodás hamarosan beinduló képzési moduljai pedig a legmodernebb ázsiai technológiákba vezetik majd be a hallgatókat.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready