Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:21 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról (II./1.)18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Tovább szigorítanak: nem 50, hanem 71 választókerületben kell önállóan jelöltet indítani a listaállításához '22-ben

Reklám

A választási törvény Varga Judit-féle módosításánál is szigorúbb módosító javaslatot fogadott el a parlament illetékes bizottsága, az Azonnali ellenzéki forrásai szerint ezzel gyakorlatilag eldőlt: a mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet állítani szándékozó hatpárti ellenzéki szövetség számára nincs más lehetőség 2022-ben, csak a közös listán való indulás. Amúgy is jól összecsiszolódtak már. (Ráadásul már egy hete bejelentették, hogy együtt indulnak, tehát nem most "kényszerülnek" erre, lásd: Közös jelöltekkel készül a ballib moslék - a Mi Hazánk mind a 106 választókerületben önálló jelöltet indít)
Zoom
Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes többsége a keddi ülésén elfogadta a választásitörvény-módosításhoz a volt jobbikos, most saját magáról elnevezett pártjával próbálkozó Volner János módosító javaslatát, miszerint a következő országgyűlési választáson a listaállításához ne a Varga Judit-féle választásitörvény-módosításban szereplő 50 egyéni választókerületben, hanem 71-ben kelljen önállóan jelöltet indítani, továbbá nem 9, hanem 14 megyében. A mostani választási törvény szerint csak 27 helyen kellene.
Volner indoklása szerint azért van erre szükség, hogy a kamupártok dolgát megnehezítsék. Valójában meg fogja nehezíteni például a mindenképpen önálló listát állítani akaró Kétfarkú Kutyapárt dolgát is, amely az ellenzéknek kedvezni akarva eleve csak azon választókerületekben indult volna, ahol borítékolható a fideszes győzelem, így viszont rákényszerül még több helyen elindulni, írja a lap.
A választási törvény módosítása úgy fog tehát a parlament plenáris ülésén – már amennyiben az úgyszintén fideszes többségű törvényalkotási bizottság összegző módosító indítványába bekerül, ami felől nem sok kétség lehet – a fideszes kétharmad elé kerülni, hogy ezt a Volner-féle módosítást már tartalmazza. Ott pedig nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy ne szavazzák azt meg, ugyanis nem jellemző, hogy a fideszes többség egy bizottságban még támogasson valamit, a plenárison viszont már nem.
Erre, hogy akár a törvényalkotási bizottság, akár a plénum fideszes többsége mégse szavazza meg az igazságügyi bizottságban elfogadott módosítást, a lap egyik parlamenti forrása gyakorlatilag semmi esélyt nem lát, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz eleve így tervezte el a választási törvény módosítását: majd a bizottsági munka alatt úgyis változtatnak még rajta a szájuk íze szerint.
Egy forrásuk arra is felhívta a figyelmet, hogy további módosításokat még a többi bizottságban meghozott módosításokat összegző törvényalkotási bizottságban is eszközölhetnek a kormánypártok, így akár olyan részeihez is hozzányúlhatnak még a választási törvénynek – például ahhoz a választókerületi térképhez, amihez Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi nyilatkozata alapján csak az ellenzékkel egyetértésben nyúlnának hozzá –, amiket eddig békén hagytak.
Ezzel az Azonnali ellenzéki forrásai szerint gyakorlatilag eldőlt: a mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet állítani szándékozó hatpárti ellenzéki szövetség (DK, Momentum, MSZP, Jobbik, Párbeszéd, LMP) számára nincs más lehetőség 2022-ben, csak a közös listán való indulás.
Frissítés: a Fidesz antidemokratikus működése által sújtott Volner János közleménye:
SIKER! Volner Párt a kamupártok ellen! - Tárgysorozatba vették a Volner Párt kamupártok működését ellehetetlenítő javaslatát!
Akik hisztiznek és "fideszbérenceznek" azoknak üzenjük: a baloldali összefogásnak nem mindegy, hogy egy lista vagy két lista, ha kormányzás esetén úgyis együttesen alakítanának kormányt? Nem éppen azon hisztiztek a baloldal megmondóemberei, hogy mindenki áruló, aki nem egy listát akar?
EMLÉKEZTETŐ: A Volner Párt a múlt héten a kamupártok elleni javaslatcsomagot nyújtott be. Ennek lényege, hogy mindegyik választáson induló pártnak a megyék kétharmadában, azaz 14 megyében, és az országos választókerületek kétharmadában, azaz 71 választókerületben kelljen jelöltet állítani ahhoz, hogy országos listát tudjon állítani.
Így azok a kamupártok, melyek valódi politikai munka és társadalmi támogatottság nélkül csak az állami támogatásra hajtanak, nem tudnak elindulni a választásokon. Jól jellemzi a Fidesz antidemokratikus működését, hogy a javaslatot tárgyaló Igazságügyi Bizottság ülésén éppen a javaslatot tevő Volner Jánosnak nem adtak szót, aki Rogán Antal minisztert kérdezte volna javaslatunkról. Mindegy, ha Fidesznek és a többi parlamenti pártnak van bátorsága ahhoz, hogy a kamupártokat végleg kigyomlálja a magyar közéletből, akkor a parlament előtt úgyis támogatniuk kell a javaslatot.
Ha a plenáris ülésen is elfogadják a Volner Párt javaslatát, úgy 2022-ben több milliárd forintot spórolhatunk meg a magyar adófizetők pénzéből.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready