Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Sport :: :: Hozzászólások

Fradi-mérkőzésekre jár az izraeli nagykövet - ellenőrzi a szurkolók antiszemitizmusát

Reklám

A Fradi elnöksége évek óta hatásosan küzd a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen, s a küzdelmet 2018-ban csak felerősítette, hogy az FTC az Európa-liga selejtezőkörében a Makkabi Tel-Aviv csapatával játszott Budapesten. A meccs előtt megemlékeztek a Fradi egykori játékosáról, a több száz zsidót megmentő Tóth „Potya” Istvánról. Jáákov Hádász-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete kijár a Fradi mérkőzéseire, s ellenőrzi, hogy a szurkolók nem skandálnak-e antiszemita szólamokat, miközben erről a témáról Kubatov Gábor klubelnökkel is megbeszélést folytatott. Az antiszemita megítélését feledtetni kívánó Fradi a múlt héten csatlakozott a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetséghez (IHRA) is – írja az izraeli Jiszráél Há-Jom című hírportál.
Zoom
Jáákov Hádász-Handelsman izraeli nagykövet (fotó: Boáz Árád)
Magyarországon a labdarúgás egyértelműen két táborra oszlik: a kék-fehér mezben játszó MTK csapata képviseli a zsidó impériumot, míg a Ferencváros az antiszemita oldalt. A Fradi szurkolói egyébként sosem rejtették véka alá a klubot jellemző rasszizmust – írja az izraeli hírportál, majd megállapítja, hogy a klubvezetőség akkor látta szükségesnek a gyűlölet elleni fellépést, amikor a magyar bajnokságban, de leginkább a Ferencvárosban sorra tűntek föl a barna és fekete bőrű külföldi játékosok. Az FTC vezetősége ezért kezdetben csak az afrikai, s általában az idegen játékosok ellen irányuló gyűlölettel vette föl a küzdelmet.
Zoom
A karlendítéses szurkolástól való tartózkodást kérte a fradistáktól Kubatov Gábor
A Fradi 2018 nyarán az Európa-liga első selejtezőkörében a Makkabi Tel-Aviv csapatával játszott az FTC stadionjában, s félő volt, hogy az ultrák ezúttal is antiszemita szólamokat hallatnak a lelátókról. (Kubatov Gábor klubelnök a mérkőzés előtt határozottan kérte a szurkolókat, nehogy a könnyen félreérthető karlendítéssel is biztassák a csapatot, s ne vigyenek be palesztin zászlót… - H. J.). Az izraeli hírportál emlékeztet rá, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem keretében a budapesti mérkőzés előtt az FTC és a Mazsihisz közösen emlékezett az 1944-45-ben több száz zsidót bújtató, s ezért a nyilasok által kivégzett Tóth „Potya” Istvánra, a Fradi egykori játékosára, edzőjére. A játékosokat pályára kísérő gyerekek a mérkőzés előtt Tóth „Potya” István képmását megjelenítő, s „A mi hősünk Tóth ’Potya’ István” feliratos mezt öltöttek.
Zoom
A Tóth „Potya” István mezbe bujtatott játékos kísérő gyermekek (fotó: Szentgyörgyi Ákos)
Magyarországon természetesen nem szűnt meg az antiszemitizmus, de a jó eredmények segítik a magyar csapatot a gyűlölet elleni háborújában (sic!) – állapítja meg a Jiszráél Há-Jom, majd megemlíti, hogy a Fradi az antiszemitizmus elleni lankadatlan küzdelmének újabb bizonyítékaként első magyar klubcsapatként, illetve az Európa-ligában szereplő első klubcsapatok egyikeként múlt héten csatlakozott az antiszemitizmus ellen Európában küzdő, IHRA (Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség ) nevű nemzetközi kormányzati szervezethez.
Az izraeli hírportál végül megkérdezte Jáákov Hádász-Handelsmant, Izrael Magyarországon akkreditált nagykövetét arról, hogy véleménye szerint mennyire nevezhető sikeresnek az FTC vezetőségének antiszemitizmus elleni küzdelme.
Zoom
Kubatov Gábor, Jáákov Hádász-Handelsman és Bienerth Gusztáv az izraeli nagykövetségen (fotó: Izraeli Nagykövetség)
„Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy a csapat megítélésének megváltozása érdekében a klub hatalmas erőfeszítéseket tesz. Ez nem könnyű feladat. A csapat ezen szándéka sokszor ellenállásba ütközik, de a változás már szemmel látható”, válaszolta a diplomáciai küldetését Budapesten ez év elejétől betöltő izraeli nagykövet, aki – amint a cikkből kiderül – az idén az FTC több mérkőzését is megtekintette, s a klub elnökével, Kubatov Gáborral és Bienerth Gusztáv igazgatósági taggal is találkozott.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready