Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 A "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag10:34 Így játszhatták át a kurvák a cigánybűnözők kezei közé a később meggyilkolt milliárdost - egy érdekes beszélgetés fedett fel újabb részleteket10:20 Vucic büszke a szerb oltási arányra10:04 Kalózok támadtak egy török hajóra - egy tengerészt megöltek, tizenötöt elraboltak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Külföld :: :: Hozzászólások

Óriási haszon van az EP-ben: most épp azt állapították meg, hogy nem kapnak elég pénzt a buzik, a cigányok és a migránsok

Reklám

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott, az alapvető jogokkal foglalkozó, 2018-2019-es időszakra vonatkozó jelentés számos területen a helyzet általános romlásáról számol be, a jelentés szerint "veszélyben van egyebek mellett a szólásszabadság, a média sokszínűsége és a gyülekezési szabadság" Európában - közölte az uniós parlament csütörtökön.
Zoom
Dupla sérülékenység: egy szíriai "menekült" buzi mutatja zöld tütüs produkcióját az athéni ratyifesztiválon (fotó: Fahrinisa Campana/PRI)
A 330 szavazattal, 298 ellenszavazat és 65 tartózkodás mellett elfogadott jelentés szerint "egyes tagállamokban meggyengítik a hatalmi ágakat elválasztó és az igazságszolgáltatás függetlenségét védő szabályokat".
A képviselők leszögezték: létfontosságú a demokráciával, a jogállamisággal, valamint az alapvető jogokkal foglalkozó uniós eljárás létrehozása.
Elítélték a "média szabadsága, függetlensége és sokszínűsége elleni támadásokat". Kiemelték az újságírók és a visszaéléseket bejelentők demokráciában játszott szerepét, és felszólították a tagállamokat, hogy tartózkodjanak a gyülekezési szabadságot korlátozó jogszabályok elfogadásától.
Véleményük szerint
az állami kiadások csökkentése aránytalanul súlyosan érintette a sérülékeny csoportokat, különösen a nőket, a fogyatékossággal élőket, az időseket, a gyerekeket, a migránsokat, a romákat és a szexuális kisebbségeket.
Utóbbiak esetében kiemelték:
jogaikat egyes tagállamokban szervezett és aggasztó módon visszavetették.
A képviselők támogatást kértek a lakhatásból a túl magasra szökött árak miatt kiszoruló fiatalok és a szegénységben élő gyerekek számára.
Az EP rámutatott a szervezett bűnözés, a korrupció és a szólásszabadság közötti összefüggésekre, és felhívta a figyelmet a börtönök állapotára, a szociális jogokra és az emberkereskedelemre. Aggodalmát fejezte ki "a menedékkérők egyes tagállamok esetében tapasztalt erőszakos visszafordítása" és az uniós fogadóállomásokon kialakult humanitárius helyzet miatt. Elítélték a "menekülteknek" humanitárius segítséget nyújtó civil szervezetek és tagjaik "megfélemlítését", a letartóztatásokat és büntetőeljárásokat.
A képviselők kiemelték, hogy "a gyűlöletbeszéd és a rasszizmus különböző formái már a kormányok egyes képviselői vagy politikai vezetők körében is megszokottá váltak". A képviselők a "neonáci és újfasiszta csoportok" betiltását kérték. Mellesleg, a látszat kedvéért elítélték a keresztények és templomaik elleni támadásokat is, és egyenlő bánásmódot követelnek számukra Európában és világszerte.
(MTI korrigálva)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready