Gyurcsány Ferenc DK-elnök 14 pontban összefoglalta, hogy hol tart most az ellenzék és milyen lesz az út szerintük, amin a következőkben együtt fognak végigmenni.
Zoom
Azzal kezdett, hogy az ellenzék világképe egységes, demokráciát, jogállamot, európai Magyarországot akarnak. Gyurcsány szerint "az orbáni önkény" egyszínű, "bakancsegység trappol azon a térfélen." Az ellenzéki pártok viszont szakpolitikai kérdésekben sokszínűek, így vitáznak egymással, de koalíciós kormányban gondolkodnak.
"Ha jól csináljuk, akkor így, együtt egy élhető Magyarországot teremtünk! Közös Magyarországot a Jobbik állandó figyelmeztetésével, hogy történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték, mindannyiunk ezerszer felemelő élménye."
Gyurcsány szerint időben van még az ellenzék, előválasztással jövőre kiválasztják a közös egyéni képviselőket és a közös miniszterelnök-jelöltet, pár héten belül döntenek a közös listás indulásról. Itt sok választásuk nincs: a körvonalazódó választásitörvény-módosítás szerint 71 egyéni jelöltet kell állítani az országos listához, azt pedig nem tudják máshogy kivitelezni, mint egy listával.
Gyurcsány azt ígéri, az előválasztáson győzteseket fogják támogatni, bárki nyer is.
A DK elnöke arról is írt, "Magyarország visszatér Európába", igazságot fognak szolgáltatni illetve békén hagyják majd az embereket, ha megnyerik a választást - idézi a jól elszámoltatott szemkilövető szavait a HVG.
Egyébként ott tartunk, a nagy elszámoltatás 10. évében, hogy maga Gyurcsány az, aki elszámoltatással fenyegetőzhet, erről szól nyolcadik pontja:
Igazságot fogunk szolgáltatni! A bűnösöknek és az áldozatoknak egyaránt. Nem lesz verbális vagy fizikai pogrom, igazságszolgáltatás lesz! Tűpontosan, érzelem nélkül. A jog és az erkölcs győzni fog a bűn felett!
Van itt még olyan is, a 12. pontban, hogy
"Vigyázunk a határon túli magyarokra."
Hát persze. És mindezt szinte a december 5-i szégyen évfordulóján.
A többi gyurcsányiáda a jól elszámoltatott nemzetvesztő Fb-bejegyzésében olvasható, ha valakinek van kedve egy kis 2006-os hangulathoz.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: