Ma reggel a Bács-Kiskun megyei Tass településen segédkezett a Magyar Önvédelmi Mozgalom egy ingatlan tulajdonosának kérésére.
A történet röviden, hogy az ingatlan jogszerű tulajdonosának a tudta nélkül adták el a vidéki házát, akinek az igazát egy jogerős bírósági ítélet is megerősítette. Majd, ahogy ilyenkor lenni szokott, az eltérő kultúrájú, illegitim lakásfoglalók a szokásukhoz hűen, gyakorlatilag teljesen leamortizálták az épületet és környezetét, mire nagy nehezen kiköltöztek.
Zoom
Zoom
Zoom
Természetesen az sem ment simán, sőt továbbra is fenyegetőztek, és előfordult, hogy nagyobb létszámban jelentek meg a háznál.
Zoom
Zoom
Zoom
Egy hosszú procedúrát követően ma délelőtt megérkeztek az MKM munkatársai is, amely alkalomra a MÖM tagjai is megjelentek, és ameddig nem kerül a ház felújításra, illetve lakható állapotba, addig a Magyar Önvédelmi Egyesület veszi bérbe az ingatlant. Ezzel helyreállt törvényes rend, és a szokásos fenyegetőzés is elmaradt a mai napon.
Zoom
Zoom
Zoom
Köszönet a MÖM mai akciócsoportjának és Fiszter Zsuzsannának, a Mi Hazánk Mozgalom jogi szakpolitikusának! - írja a MÖM hírszolgálat.
Zoom