Gődény György gyógyszerész, az egyik legismertebb álhírterjesztő járványszkeptikus celeb (korábban testépítő és kamupártalapító) felesége azt írta a Facebookon nemrégiben, hogy hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei hajnalban házkutatást tartottak náluk, majd Gődényt magukkal vitték - fogalmaz a Magyar Hang. (Mi még hozzátesszük a bűnlajstromához a talmudi szellemiséget is, ami a Neokohnnak adott interjújából világosan kiderül - a szerk.)
Zoom
Több részletet nem árul el az állítólagos házkutatásról és őrizetbe vételről. A bejegyzés többi része érdemi információt nem tartalmaz, csak a híveket próbálja valamiféle összefogásra, ellenállásra buzdítani.
Zoom
Az ügy (ha igaz, amit még nem erősítettek meg a hatóságok), talán összefüggésben áll Gődény tegnapi felhívásával. Ebben már nyílt ellenállásra buzdít. Így ír: „EZ A KÖZÖSSÉG egy ideje már nem csak panaszkodó fotelforradalmárokból áll, hanem A JÓZAN ÉSZT KÖVETVE ELSZÁNT FÉRFIAK ÉS NŐK TALÁLKOZÓHELYÉVÉ VÁLT. Mostantól kezdve pedig csakis az maradjon, aki a tetteket jobban szereti, mint a sopánkodást vagy az ábrándozást!”
Tegnap még csak arra utasította a híveit, hogy vegyenek hangos hangkeltő eszközöket, a második lépés ma jön (jött volna), bár lehet, hogy ez a hatóságok közbelépése révén most meghiúsul.
Zoom
Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte az ellenzék egyik parlamenti képviselőjével, hogy feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést - emlékeztet a 24. (A cikk első részében bőszen vírustagadóznak, ami nyilvánvalóan nem igaz, amikor a valóban kétes alak még a világjárványt se tagadja. Talán meg kellene tanulni fogalmazni vagy igazat mondani a 24-nél és úgy általában a "mértékadóknak". Ha már máshol nem is, az url-ben a Magyar Hang is járványtagadózik. Van mivel kritizálni kamupártos, álhírgyártó Gődényt efféle túlzások nélkül is, járványügyben is, az efféle nyelvi bunkósbot forgatása nélkül is - a szerk.)
Zoom
Kocsis-Cake Olivio azért fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak. A Párbeszéd pártigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy Gődény Facebook-oldalán, weblapján, és YouTube-csatornáján is megtalálhatóak vírustagadó tartalmak, ami a képviselő szerint felveti a rémhírterjesztés gyanúját. Kocsis-Cake rákérdezett a főügyésznél arra is, hogy vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, és jelezték-e a törvénysértést az illetékes hatóságoknak, illetve hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gödény oldalai ne legyenek elérhetőek.
A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a letartóztatás tényét.
Frissítés: Operatív törzs: négy vírusszkeptikust látogattak meg a rendőrök
A vírusszkeptikusok, vírustagadók közül néhányan a közösségi médiában olyan bejegyzéseket, cikkeket terjesztettek, ami miatt a rendőrség ma négy ilyen személynél is megjelent – jelentették be az operatív törzs sajtótájékoztatóján a 24.hu összefoglalója szerint. Vélhetően Gődény György az egyikük, akit – felesége Facebook-bejegyzése szerint legalábbis – ma hajnalban elvittek a rendőrök.
Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője viszont csak azt említette, hogy a rendőrök a számítógépeket foglalták le a négy érintett személy házánál. Gál állította, hogy nem feljelentésre indult el a vizsgálat, hanem hivatalból, azt több hete indították, rémhírterjesztés gyanújával.
2. frissítés: kiengedték Gődényt
Kiengedték a rendőrségről Gődény Györgyöt a péntek hajnali előállítása után – tudta meg a 24.hu. A lap értesülései szerint a vírusszkeptikus férfit rémhírterjesztés gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a közösségi oldalán és a honlapján közzétett posztjai miatt.
Fontos tudnivaló, hogy Gődényt nem vették őrizetbe, hanem csak előállították. Erre akkor szokott sor kerülni, ha valaki súlyos bűncselekményt követ el vagy nem jelenik meg és nem is reagál a rendőrségi idézésre, vagy idézésekre. Alighanem Gődény esetében is az utóbbi történt, mert hazaengedték a gyanúsítotti kihallgatása során.