A Jobbik Magyarországért Mozgalom három alapító tagja - akik már évek óta nem tettek semmit a nemzeti radikalizmusért - bejelentette kilépését a pártból a Magyar Gárda miatt. Alább Vona Gábor biztosít arról, hogy folytatják küzdelmüket a politikától most már hivatalosan is visszavonuló tagtársuk nélkül is, alatta az előzmény: a köztudottan lusta, pártelnökként is csak a könyvtárakat bújó Kovács Dávid életének talán első saját fogalmazású közleménye. Információink szerint az elmúlt két hónapban 25 Jobbik-alapszervezet alakult, melyekről a www.jobbik.hu honlapon is meg lehet győződni.

A három kilépés ellenére a Jobbik egységes maradt

A Jobbik Magyarországért Mozgalom három alapító tagja a mai napon egy nyílt levélben jelezte kilépési szándékát, amelyet a párt elnöksége tudomásul vett. Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton lépése nem okozott számunkra meglepetést, hiszen már több mint egy éve nem végeztek semmilyen érdemi munkát, így lépésükkel egy gyakorlatban már létező helyzetet tettek hivatalossá. 
Elgondolkodtató azonban, hogy kilépésüknek ilyen, a párt vezetőségével és tagságával nem egyeztetett formát választottak, mint ahogy az is, hogy ennek időzítésére éppen a Magyar Gárda Egyesület bírósági tárgyalása előtt két nappal találtak alkalmas időpontot.
Közleményükben a Gárda és a Jobbik viszonyával kapcsolatban komoly tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, hiszen a Gárdát nem a Jobbik alapította, hanem tíz magánszemély. A párt a múltban sem akart és a jövőben sem szándékozik egy civil mozgalom mûködésére kézi vezérlésû befolyást gyakorolni. A Jobbik tiszteletben tartja, hogy a Gárda egy pártfüggetlen szervezet, amely a magyar társadalom számára létfontosságú misszióját maga szervezi és vezeti.
Ezúton is örömmel tájékoztatjuk három egykori jobbikos barátunkat, hogy a párt távolmaradásuk alatt is fejlődött, sőt minden eddiginél nagyobb ütemû gyarapodást mutat, mind a megalakuló szervezetek és a szimpatizánsok számának, mind a szakmai munka erősödésének tekintetében.
A párt szekerén a mai nappal hárommal kevesebb ülnek, de azt eggyel sem tolják kevesebben. A Jobbik Magyarországért Mozgalom egységes maradt, a három távozónak nincsenek követői.
Céljaink elérésében továbbra is elszántan megyünk tovább, mert a következő Országgyûlés nem ülhet össze a Jobbik nélkül.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom aktív vezetősége nevében:
Vona Gábor
elnök
A kilépők nyilatkozata
Mint a Jobbik alapítóinak, meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy az általunk életre hívott párthoz fûződő tagsági viszonyt megszüntetjük. Az elhatározás meghozatala szorosan összefügg azzal az általunk zsákutcának ítélt, épp ezért járni nem kívánt politikai úttal, amelyre a Jobbik a Magyar Gárda megalakításával lépett.
Fontos leszögeznünk, hogy minden naiv vagy rosszhiszemûen ravasz összeesküvés-elmélettel szemben, a Gárda megalakulása mögött nem a szocialista-liberális hatalom és annak spionhadserege állt, hanem a magyar társadalom önvédelmi reflexe, amelyet éppen ezen diktatórikus hatalom brutalitása váltott ki. Mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy a Magyar Gárda nem a legszerencsésebb formája volt ezen reflex megnyilatkozásának.
Továbbá meggyőződésünk, hogy nem a Jobbiknak, mint politikai pártnak lett volna feladata egy Gárda típusú szervezet létrehozása, és nem a Jobbik elnökének annak vezetése. Mindezek eredményeképp ugyanis a Jobbik szétválaszthatatlanul egybemosódott a Gárdával, felelősséget vállalva valamiért, amit hosszútávon valójában irányítani nem képes.
A legsúlyosabb problémának azt látjuk, hogy a Jobbik vezetői nem rendelkeznek, nem is rendelkezhetnek semmiféle hatékony eszközzel a Gárdába belépők megszûrésére, miként az is kérdéses, hogy hosszabb távon sikerülhet-e befolyást gyakorolni a jogilag teljesen különálló egyesületi formában mûködő Magyar Gárdára. Ez felmérhetetlen, így számunkra vállalhatatlan veszélyforrást jelent egy olyan politikai helyzetben, amikor a hatalom a provokációk és az önmerényletek eszközétől sem riad vissza. Végül gondot jelent, hogy a Jobbik mint párt erőforrásai érthetetlen módon elsősorban egy másik szervezet, a Magyar Gárda építésére fordítódnak.
Mindezek legbeszédesebb példája, hogy miközben a Gárda láthatóan országszerte épül, addig a Jobbik mint politikai párt, a legalapvetőbb feladatát sem látta el: a XI. kerületi időközi országgyûlési választásokon még az induláshoz szükséges számú kopogtatócédulát sem gyûjtötte össze. A fentiek alapján állíthatjuk, hogy a Jobbik jelenlegi vezetői a Gárda megalakításával és mûködtetésével valójában a párt politikai érdekérvényesítő képességét veszélyeztetik, és félő, hogy ezzel elveszik annak hosszabbtávú lehetősége, hogy a Jobbik társadalomformáló szerepre tegyen szert a magyar közéletben. Mindezek ellenére azon politikai és társadalmi célkitûzések megvalósításában, amelyek az egykori közös szándékokból fakadnak, sikert kívánunk a Jobbik vezetőinek.
Kovács Dávid, Nagy Ervin, Fári Márton

(Népszabadság / MTI OS)

Üzenet a három "selyemfiúnak”
Kedves Dávid, Ervin és Márton!
Szomorúan közlöm veletek, hogy nem fogtok hiányozni senkinek. Nem is hiányolunk titeket, hiszen lelkileg 2006-ban elhagytátok már a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Pártot.
Ez a párt, ma Magyarország második legerősebb jobboldali pártjává nőttek ki magát, s oly dinamikus fejlődésen megy keresztül, ami a nacionalista pártok történetében egyedülálló a globalizmus korában. Szerintem ezt ti is tudjátok, csak nehéz lehet az elnök úr érdemeit elismerni és segítő kezet nyújtani neki.
Vona Gábor felismerőkészsége a nemzeti önvédelem tekintetében példátlan és egyedülálló Európában. Az az elszántság és akarat, ami őt ebben mozgatta, csakis a kiváltságokkal rendelkező vezetők jellemzője lehet. Véleményem szerint erre mondják nektek: "Savanyú a szőlő."
Az irigység bûnnek számít, de a hiúság már emberi gyarlóság. Ti nem az alapelvekkel nem tudtatok azonosulni, hanem a Magyar Nemzet törhetetlen elszántságával nem tudtatok mit kezdeni. A legnagyobb baj még sem ez: ha már jogilag távoztok az anyapárttól, akkor azt úriember módjára tegyétek meg, ne "kislányos" gőggel távozzatok!
Sok sikert a "szürkeségben"!
Tóth Péter
a Nagy Ervin és Kovics Dávid által szétvert és szétliberalizált szegedi
Jobbik újjászervezője és megerősítője
U.I.: Ma az ország egyik legnagyobb Jobbik alapszervezete lettünk Vona Gábor vezetése alatt - nyilván erről beszéltetek a feltételezett Jobbik szétesésében.
Szebb Jövőt