Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Egy iskolakerülő muszlima hazugsága vezethetett a francia történelemtanár lefejezéséhez19:39 Vona Gábor nem találja a helyét a mostani politikában19:10 Haláleset miatt függesztették fel az oltást az AstraZenecával Ausztriában 18:48 Megdöglött a Kutya Prágában - oszlatták is18:19 Rettegést is csökkentene egy izraeli találmány17:43 Svájc megszavazta a burka és a nikáb viselésének tilalmát17:29 Gulácsiról, új világrendről - kérdésekre válaszol Toroczkai László, 7. rész17:11 Intézményelhagyási és -látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben és javítóintézetekben16:32 Tetten ért sonkatolvaj gyilkolta meg brutálisan az idős házaspárt Kislángon: egyik áldozatát szinte feldarabolta16:23 Kissé melegszik az idő a jövő héten15:37 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt15:19 Közös hadgyakorlatokba kezdenek az orosz és a fehérorosz különleges egységek14:58 A klímarettegők "szemmel tartják" a politikusokat Svájcban14:35 Manfred Weber is menstruációs problémákkal küzd14:17 Csökken, de még mindig magas az ál-kereszténydemokrata pártszövetség támogatottsága Németországban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Rontáslevételért, áldásért-szerencséért tízmilliók - amíg egyes magyaroknak ennyi eszük van, a cigányoknak ez az ígéret földje

Reklám

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, hamis vád, okirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki rontáslevételt, áldást és szerencsét ígérve kicsalta idős, hiszékeny áldozatai ingatlanát, pénzét és ékszereit.
Zoom
A vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő – az ügy vádlottja – 2019 őszén ismerkedett meg az akkor éppen munkanélküli sértettel, aki takarítónőként hetente kétszer a vádlott lakásán dolgozott. Találkozásaik során a vádlott elkezdte sulykolni, hogy azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta. Egyúttal felajánlotta, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, továbbá 400 ezer forint készpénzt.
Miután az ígért pozitív változások nem következtek be a sértett életében, megpróbálta a kicsalt ékszereit és a pénzét visszaszerezni, azonban tartott is a vádlottól, aki azzal tartotta folyamatosan nyomás alatt őt, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá.
A vádlott, kihasználva a sértett hiszékenységét és félelmét, 2020 januárjában arra is rávette őt, hogy a saját és idős édesanyja tulajdonában lévő házat írassa a nevére. Megígérve, hogy a sértett az idős szülőjével a házban maradhat, még arra is rávette őt, hogy a berendezési tárgyakról is lemondjon a csaló nő javára. A vádlott úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki. Ráadásul amint megszerezte, tovább is értékesítette azt 15 millió forintért. A vádlott korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatát.
A csaló nő 2020 júniusában a szomszédságában lakó 73 éves férfinak azzal hízelegve, hogy nem hiszi el, mennyi idős, olyan jól tartja magát, elkérte az iratait, majd a figyelmét elterelve megszerezte a személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután a vádlott egy ismerősét is bevonta a csalásba, aki a lopott igazolványokkal magát a vádlott szomszédjának kiadva, bekötött fejjel, szájmaszkot viselve ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára. Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette a tervezett csalárd ügyletre, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem került sor a tulajdonjog átvezetésére.
Buszpályaudvaron ismerte meg a vádlott azt a 86 éves áldozatát, akit átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével néhány hónap alatt 840 ezer forinttól szabadított meg.
A gyermekeivel rossz viszonyban lévő csaló nőnek amiatt is felelnie kell, mert a rendőrségen tett valótlan tartalmú bejelentésekkel a fiát rablás miatt, a lányát és annak élettársát lopás miatt jelentette fel. A kiskunfélegyházi rendőrök által folytatott nyomozások mindkét esetben tisztázták a hozzátartozókat.
Az ügyészség a nőt többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá hamis vád bűntettével, közokirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni - közölték az ügyészség honlapján.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready