Nemcsak a Facebookon tilos leírni a Mi Hazánk elnökének és miniszterelnök-jelöltjének, Toroczkai Lászlónak a nevét (legalábbis a magunkfajtákat tiltja a cenzúragépezet ezért), törvénysértő módon a párt minden hírét teljesen elhallgatja az RTL Klub és a TV2 is. A kormánybarát média többsége nem tudósított a Mi Hazánk kormányfőjelöltjének bemutatásáról sem, pedig még a Telextől kezdve a 24.hu-n át a Népszaváig a balliberális média gyakorlatilag egésze is elhallgathatatlan hírként közölte a bejelentést azzal együtt, hogy mind a 106 választókerületben saját jelöltet állít a Mi Hazánk. Csak az ATV Egyenes Beszéd című műsorába hívták meg a harmadik út miniszterelnök-jelöltjét, még a köztévé sem adott teret programja ismertetésének - írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk kampányfőnöke, alább a folytatás.
Zoom
A médiahatóság mérése szerint az RTL Klub és a TV2 híradóiban évek óta 0% a Mi Hazánk Mozgalom megjelenése, ami törvénysértő, hiszen a kereskedelmi tévék számára is kötelező a kiegyensúlyozott tájékoztatás. Ezt a Médiatanács hivatalból szankcionálhatná, mivel panaszbeadványt a sértettek csak konkrét műsorszámra tehetnek, de kiegyensúlyozottságot csak műsorfolyam egészében vizsgálnak. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint azonban a csak fideszes tagokból álló Médiatanács következmények nélkül hagyja a választásokat is befolyásoló jogsértést.
Az itt elérhető mérések szerint egyetlen médiumban sem éri el a Mi Hazánk választási eredményeinek százalékát a párt hírműsorokban való megjelenése, míg pl. az LMP szerepeltetése többszöröse a Mi Hazánkénak, holott már az EP-választáson jelentősen megelőztük őket, az önkormányzati választáson pedig lényegében indulni sem tudtak.
Zoom
A médiahatóság legutóbbi kimutatása a decemberi
A Mi Hazánk Mozgalom elhallgatása ellenére egyetlen ellenzéki pártként mind a 106 választókerületben saját jelöltet állít, és a kormány nemzeti elkötelezettségű alternatívájaként, harmadik választási lehetőségként ott lesz a szavazólapokon, hogy megtörjük a Fidesz 12 éves teljhatalmát.
Frissítés: "nem a vakcinákról, hanem az új világrendről kellene vitatkozni"
Az említett ATV-szereplés: