Mint ismeretes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves férfi ellen.
Zoom
A nyomozás adatai alapján a férfi 2021. március 7-én hajnalban Kislángon, a kerítésen átmászva bejutott egy Szabadság utcai ingatlan területére, majd a családi ház udvarán található füstölőből házi húskészítményeket kísérelt meg eltulajdonítani.
Zoom
Cselekménye közben megzavarta őt a házban élő 81 éves nyugdíjas férfi és annak 73 éves élettársa, akik megpróbálták megakadályozni, hogy az elkövető elmeneküljön az ellopott füstölt áruval, ezért a 26 éves férfi egy késsel több alkalommal megszúrta a két idős embert, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Az elkövető a holttesteket a ház udvarán található vízóraaknába rejtette és faágakkal takarta le őket, majd elmenekült a helyszínről.
Zoom
A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába történt bejelentést követően a rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, és az ügyben folytatott széleskörű adatgyűjtés, valamint tanúkutatás eredményeként egy órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
A férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak - közölte honlapján a rendőrség.
Frissítés: helyreigazítás: cigány ez a javából
Korábban helyi olvasónk azt írta, cigányok által csicskáztatott magyar az elkövető, de közben kiderült - és a fenti videón is látható -, hogy nem így van. Mint az ezen bejegyzés alatti "beszélgetésből" kiderül, az említett csicskáztató cigány család egyik tagjának, Dankónénak az unokaöccséről van szó.
Korábban a nagymama nevelte, a halála után került Dankóékhoz mint rokonokhoz. Ők lettek a gondnokok.
Zoom
Ők persze ártatlanok, mint minden cigány, ez derül ki a kommunikációs próbálkozásukból (Dankóné Fb-oldala itt), a hozzászólók azonban nem ezt tapasztalták velük kapcsolatban:
Zoom