Békés megye 1-es számú választókerületében a jobbikos Stummer Jánost támogatja a Momentum, közölte bejegyzésében a párt elnöke.
Fekete-Győr András hozzátette, hogy a 2022-es kormányváltáshoz mind a 106 körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltet kell megtalálniuk az előválasztáson, és meggyőződésük, hogy ebben a választókerületben neki van a legtöbb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.
A Fidesz ebben a Békéscsaba-központú kerületben 44,7 százalékkal nyert legutóbb, 2018-ban, de akkor nem Stummer volt a Jobbik jelöltje. A párt jelöltje három éve 33 százalékot kapott. A választási zsargonban ezt billegő körzetnek szokták nevezni.
Stummernek a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként véghezvitt hőstetteit a Telex foglalta össze a fenti bejelentéssel kapcsolatos hírében, a teljesítmény valóban bámulatos:
  • alagútnak nevezte a Puskás Arénához épülő aluljárót,
  • a Dunaferr körüli vitában azt üzente Kubatov Gábornak, hogy kösse meg a kutyáit,
  • a kínai Fudan Egyetem ügyében megpróbálta összehívni a nemzetbiztonsági bizottságot, de a fideszesek nem mentek el.
Budapest vagy Békés, oly mindegy az
Stummer Jánost 2017-ben a Jobbik budapesti elnökévé választották. Később Bencsik János lett a fővárosi vezető, de ő kilépett a pártból (de nem azért, mert nem értett egyet a moslékosodással). Most vagy ismét Stummer az elnök, vagy talán már formálisan sincs elnöke Budapesten a Jobbiknak, mely a fővárosban mindig is nagyon gyenge volt. A politikusaik viszont a túlélésre játszanak.