2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:27 Életbe lépett a vörös kód09:10 Tovább mutálódott az indiai variáns08:51 Gyakornoki helyet hirdet a BBC, fehérek nem jelentkezhetnek08:36 Az örmény kormányfő pártjának 0,08 százaléknyi szavazat hiányzik az önálló kormányalakításhoz08:14 Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:55 Kettős emberölés Szegeden - ezt az embert keresik a rendőrök07:47 A 84 éves Berlusconi az amerikai republikánusok mintájára szervezné egy pártba az ún. jobboldalt07:31 Vészhelyzeti leállás miatt nem termel áramot Irán egyetlen nukleáris erőműve06:56 Egymillió euró fölötti áron kelt el egy elfajzott kép21:44 Medvetámadás Kápolnásfalu határában21:09 Kivonultak a nyilasok - Heti progresszió (LXXXV. rész)20:43 Egy konzervatív kormány feladata és az LMBTQ-ideológia20:26 Öngyilkos lehetett a "belga Robin Hood"19:38 Fiola: még mindig ráz a hideg, büszke magyar vagyok!19:17 Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Cigányok vertek magyart Jászapátiban: az ablakokat és az idős férfi fejét is beverték, a mentősöket terrorizálták

Reklám

Saját háza előtt lincselték meg az idős férfit, és kövekkel betörték a házuk ablakát Jászapátiban - írja közösségi oldalán Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.
László Attila, a Mi Hazánkkal szövetségben működő Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke máris meglátogatta őket, és elkezdődött az önvédelmi közösségépítés. "Elképesztő közállapotok uralkodnak a Jászságban, nem sikerült rendet tenni, sőt egyesek még mindig azt hiszik, hogy bármit megtehetnek... Hol van ilyenkor a polgármester? Hol van a rendőrség?" - tette fel a költői kérdéseket Dúró.
Zoom
László Attila a helyszínre sietett
Mint írja, a Mi Hazánk az áldozatok mellé állt, és azonnal segítséget nyújtottak számukra. "Akit hasonló atrocitások érnek, ránk számíthat! Mi azt akarjuk, hogy végre a magyarokat is képviselje valaki" - fogalmazta meg a legfontosabbat a Mi Hazánk-elnökhelyettes.
A helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke, őt kérdezte a Magyar Jelen.
Zoom
– Pontosan mi történt?
Megtámadtak egy idős házaspárt, tulajdonképpen lincselésről van szó. Szerdán történt, pénteken látogattam meg a családot, több videofelvételt is készítettem, amelyben az áldozat maga mondja el részletesen, mit élt át. A lényeg az, hogy egy kővel bedobták az ablakukat. A házuk előtt található egy sziklakert, ott vannak nagyobb méretű kövek is, és az egyikkel követték el a támadást. Van közte legalább fej nagyságú is. Az idős férfi hátul a kertben barkácsolt, majd odament megnézni, hogy mi történt.
Zoom
Ezután oldalról rárontott egy 16 éves cigány, aki a szembe szomszédban lakik, megütötte a fejét, amitől az amúgy is bizonytalan járású bácsi elesett.
– És még ez sem volt elég a támadóknak?
Egyáltalán nem. Az elmondásuk szerint ezután jött egy idősebb cigány férfi, és a fejét elkezdte verni a kőbe. Miután ez abbamaradt, feltápászkodott, bement a házba, de ekkor már ömlött a fejéből a vér, ekkor hívták a mentőt, rendőröket.
Zoom
A véres nyomok a helyszínen…
– Mi lehetett az egésznek az előzménye? Nehéz elképzelni, hogy a bácsi erre okot szolgáltatott volna…
Valóban nem. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a cigány szomszédok már február óta elviselhetetlen hangzavarral töltötték mindennapjaikat, fülsüketítő módon hallgatták a zenét. Az idős házaspár azonban ezt nem tette szóvá legalább egy hónapig. De ezt egy idő után megelégelték, akkor szólt a fiának, hogy próbáljon meg valamit tenni, szóljon nekik, mert ő ismeri őket.
Zoom
Ők is szeretik a hangos zenét
– De akkor ezek szerint nem járt sikerrel, sőt…
Olyannyira nem, hogy a lincshangulat még azután is megmaradt a cigányok részéről, amikor kint voltak a mentők.
Az egyik mentős például szinte rosszul lett, pszichésen sokkos állapotba került, mert őt is folyamatosan fenyegették.
Tehát lényegében ebből a hangos zenehallgatásból indult ki a történet. Egy hónapja is így ment már minden, és mikor sikertelenek voltak a próbálkozások, az idős házaspár hölgy tagja a rendőrséghez fordult, akik átirányították az önkormányzathoz.
– Ők milyen lépéseket tettek?
A néni egy beadványban leírta nekik, hogy tudomása szerint van egy másfél hónapos babájuk is a cigányoknak, s bizony az ő egészséges fejlődésének sem tesz jót, ha éjjel-nappal bömböl a zene. Egy idő után már az udvarra is kirakták a nagy hangfalakat. Tehát még csak rosszabbak lettek a körülmények.
– S ez csak olaj volt a tűzre a cigányok értelmezésében?
Könnyen lehet, hogy erről van szó. Feltételezhető, hogy kiment hozzájuk a gyámügy. Erre nagyon bedühödtek, egy cigány nő korábban is háromszor háton vágta már a bácsit, megjegyzem, ez a cigány nő dobta be az ablakot is.
– A rendőrség részéről mi történt? Előállítás történt, eljárás indult?
Egy rendőrségi közleményről tudunk, de véleményem szerint ez meglehetősen leegyszerűsíti az egész támadást, nem kezeli kellő súllyal.
Zoom
"Csak" vétség a rendőrség szerint
– Miért, mi áll benne?
Az eljárás is, ami indult, garázdaságnak nevezi a történteket. Illetve egy 8 napon belül gyógyuló sérülésről írnak… Mivel elvileg csonttörés nem történt, a rendőrség vétségnek minősítette az egész támadást. De további ellentmondások is olvashatóak, a rendőrségi jelentés ellentmond az idős férfi vallomásának. Úgy tűnik, inkább a cigányok vallomását vették figyelembe. Számomra az rajzolódik ki, a rendőrség mosakszik.
Zoom
– Mindezek tükrében a Magyar Önvédelmi Mozgalomtól várhatóak további lépések, esetleg demonstráció?
Természetesen, amint lehetőségünk nyílik rá, megyünk Jászapátiba.
 Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready