2021. szeptember 20., hétfő, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:17 Szijjártó az új izraeli kormánynak is letette a hűségesküt16:13 Orbán: Jakab a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van16:08 Orbán: a gyereket nevelők február végéig visszakapják az idén befizetett szja-t, de lesz felső határ16:03 A koszovói hatóságok leszedetik a szerb rendszámtáblákat15:37 Gyermekbénulás elleni oltócsoportot védő rendőrt gyilkoltak meg Pakisztánban15:13 "Nagyon csendes fiú" lőtt agyon nyolc embert a permi egyetemen14:52 Felmérés: a teljes népességnél a moslék, a biztos szavazóknál a Fidesz vezet14:37 "Újra gyilkolt a gettókultúra Borsodban"13:57 Újabb politikust csábított el az MSZP-től a DK13:41 Pegasus-ügy: leszavazták a ténymegállapító vizsgálatot, 2050-ig titkosítottak az elhangzottakat13:01 Dodzsemezés után vízibiciklizés RPG-vel - a tálib cukiságkampány újabb fejezete12:22 Netajáhu hirtelen előrebukó fejjel figurázta ki a gyakran elbóbiskoló Bident12:14 Nagyszabású hadgyakorlatba kezdtek orosz hadihajók a Fekete-tengeren11:58 Borzalom: már Bidenék is migránsokat deportálnak11:06 Cigányok, zsidók, négerek és a Momentum-tagság - kellően színesre sikeredett a pécsi buzifelvonulás
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Trianon-felvonulás: Toroczkai inkább a magyarság tragédiájának relativizálását büntetné

A trianoni "békediktátum" revízióját követelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fáklyás felvonulás keretében a békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján, pénteken este Budapesten. MTI-összefoglaló.
Toroczkai László, a Mi hazánk Mozgalom elnöke a demonstráción elmondott beszédében azt követelte, hogy az Országgyűlés mondja ki a békeszerződés ratifikálásáról szóló 1921. évi törvény semmisségét, mert az szerinte a mai napig hatályos.
Úgy vélekedett, hogy a koronavírus járvány után átrendeződhet a világrend, ezért nem tudhatjuk, mikor jön el az a pillanat, amikor lehetőség nyílik a békediktátum revíziójára, a történelmi Magyarország helyreállítására.
Ha viszont a magyar törvényhozás nem teszi helyre Trianont, maga gátolja a revízió megvalósítását - tette hozzá. Szerinte egy olyan magyar kormány, amely a magyarság érdekeit képviseli, kiharcolhatja, hogy az ENSZ kimondja a békediktátum semmisségét.
Fel kellene mondani továbbá a román-magyar, a szlovák-magyar és az ukrán-magyar alapszerződést, illetve törvényt kell hozni arról, hogy a holokauszt relativizálásához hasonlóan büntethetővé váljék Trianon relativizálása is - sorolta Toroczkai László.
Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője arról beszélt, hogy a trianoni tragédiában bűnrészes Tanácsköztársaság vezetőinek "2021-es kiadásai" ma megpróbálják az országot káoszba taszítani.
Kónyi-Kiss Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke beszédében úgy vélekedett, hogy a Kárpát-medencében élő népek ugyanabban a cipőben járnak, ugyanazzal a démonnal, a liberalizmus fenyegető démonával kénytelenek szembenézni.
Ezért a Kárpát-medence, az apostoli Magyar Királyság területén együttműködésre van szükség, hogy össze tudjunk fogni olyan Európát fenyegető veszélyek ellen, mint a bevándorlás és a homoszexuális propaganda - mondta az alelnök.
A demonstráció keretében a nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtató fáklyás menet a Hősök teréről az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével a Kossuth térre vonult egy "Igazságot Magyarországnak" feliratú molinó felvezetésével. A résztvevők olyan táblákat tartottak magasba, amelyen a történelmi Magyarország 64 vármegyéjének az elnevezései szerepeltek.
A mintegy félezres tömeg mindvégig a "vesszen Trianon" és "mindent vissza" jelszavakat skandálta.
Frissítés: Képgaléria a tegnapi eseményekről
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
2. frissítés: Egy rövid videó a vonulásról
(Ha nem indulna a videó, itt megtekinthető.)
3. frissítés: további videók:
A Szent Korona Rádió beszámolója, rengeteg fényképpel, itt érhető el.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready