2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Donáth Anna ünnepel: kötelezettségszegési eljárás indul a Klubrádió miatt

Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, miután a magyar Médiatanács elutasította a Klubrádió kérelmét a frekvencia használatára vonatkozóan − derült ki a bizottság júniusi összesítéséből. Szerintük a Médiatanács olyan indokra hivatkozott, amely erősen megkérdőjelezhető.
A rádió jogosultságának elutasító határozatai átláthatatlanok és aránytalanok voltak, így sértették az uniós jogot – állapították meg. A Klubrádió esete miatt a bizottság felszólító levelet küldött a magyar kormánynak. A bizottság felvetésére a kormánynak két hónapja van reagálni, és amennyiben a testület nem kap kielégítő választ a kormánytól, akkor az EB dönthet úgy, hogy tovább folytatja a jogsértési eljárást, és indoklással ellátott véleményt küld a kormánynak.
Jelzéseim hatására az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. A bizottság érvelése szerint a Klubrádió elhallgattatása aránytalan és átláthatatlan volt − írta Donáth Anna a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. A Momentum európai parlamenti képviselője szerint 2020 szeptemberében, valamint 2021 februárjában és márciusában is levélben jelezte az Európai Bizottságnak, hogy a kizárólag fideszesekkel feltöltött Médiatanács a sajtószabadság megvédése helyett a kormány érdekeinek kiszolgálásán és a médiaszabadság korlátozásán fáradozik: elutasították a Klubrádió pályázatát, és ezzel a gyakorlatban elhallgattatták az egyik utolsó, független, zsidó magyar médiumot.
Tavaly szeptember 11-én közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), hogy ismételt jogsértés miatt nem újítják meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét. Végül a rádió február 14-én, vasárnap éjfél előtt egy perccel fejezte be az analóg sugárzást, azóta csak az interneten érhető el.
(Index nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready