Mint megírtuk, március végén jött a hír, hogy a 81 esztendős egykori szocialista politikus beteg, már nem fiatal feleségével és kisfiával él együtt, hanem egy minden igényt kielégítő (a fiatal feleség kivételével, persze) fővárosi idősek otthonában lakik.
Később kiderült: Kovácsot kórházba szállították.
Zoom
Ha valaki nem tudta volna, honnan vette Jákob Peti a bőrzsekis elvtárs imidzsét...
Nemrég pedig a Blikk szerint megcsörrent Kovács László feleségének telefonja, a vonal végén Orbán Viktor mutatkozott be, aki felajánlotta segítségét a kártékony kommunista politikus gyógykezeléséhez. A kormányfő azt kérte az asszonykától, ha a világon bármilyen elérhető gyógyszer vagy gyógykezelés hatásos lehet a volt külügyminiszter állapotának javításában, jelezze azt neki, ő pedig mindent megtesz, hogy Kovács ezt megkaphassa.

Véget értek a mézeshetek, Laci bá repült az öregotthonba - a pénze nélkül
Hogy mi volt a feleség reakciója, nem tudjuk, a bulvárlapnak csak annyit írt, hogy a férje állapota a család magánügye. A miniszterelnök környezetéből nem kívántak semmit mondani, mindenesetre az beszédes volt, hogy nem is cáfolták a történetet.
A Blikk legfrissebb információi szerint egyébként valamiféle javulás állhatott be a politikus állapotában, mert azóta kiengedték a kórházból, és már ismét az idősek otthonában tölti a mindennapjait.
Horn luxuskörülmények között készült a pokolba Orbán jóvoltából
A miniszterelnök nem először tesz tanúbizonyságot arról, hogy ha nemzetellenes kommunisták egészségéről van szó, nem számítanak nála a politikai nézetkülönbségek. Mint egykoron Suchman Tamás volt MSZP-s politikus elárulta, több alkalommal tárgyalt Orbán Viktorral az akkor már nagybeteg Horn Gyula kórházi kezelésének biztosításáról és a kormányfő nagyon segítőkészen állt az ügyhöz... További részletek a kapcsolódó anyagainkban.
Korábban írtuk: