Rendkívül szűkszavúan írnak a helyi lapok arról az autóbalesetről, amely július 11-én, vasárnap este történt Mádon, a Rákóczi utcában.
Ez talán nem is olyan meglepő annak fényében, hogy olvasóink információi szerint a balesetet ittas és/vagy bedrogozott haszid zsidó zarándokok okozták. Értesüléseink szerint a vétlen Nissan Micra márkájú kocsiba mintegy 70 km/h sebességgel csapódott bele oldalirányból egy bérelt autó, az ütközés hatására a Nissan személygépkocsi a túloldalon található szalagkorlátba csapódott annak két utasával együtt. Az egyik áldozat egy 70 éves mádi nő, aki másnap a kórházban belehalt sérüléseibe, a zsidó zarándokok pedig előzetes letartóztatás helyett sietve elhagyták az országot.
Zoom
Illusztráció: Alamy
Mád Bodrogkeresztúr település szomszédságában található, az ottani áldatlan állapotokról már többször adtunk hírt. Természetesen a helyzet azóta sem javult, a bodrogkeresztúri polgármestert is többször halálosan megfenyegették már.
Baleset már korábban is történt a zarándokok felelőtlen vezetése miatt. Érdekesség, hogy ezt a problémát az "antiszemitizmussal" még csak véletlenül sem vádolható Kibic Magazin a Tokaj környéki zsidó zarándokokról szóló adásában is elismeri, ahol az egyik résztvevő megemlíti, hogy a sokszor bérelt autókkal érkező zsidók vezetési rutinja "finoman szólva sem túl jó, amelyből sok baleset is volt már", másrészt pedig "olyan helyeken parkolnak le a faluban, ahol nem kellene".
A balesetről telefonon kérdeztük Mád polgármesterét, Tatárka Józsefet is, aki nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről, illetőleg e-mailben megkerestük a helyileg illetékes rendőrséget is. Ők az alábbi választ küldték el címünkre:
Tisztelt Médiapartnerünk!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztályának 2021. július 16-án elektronikus levél útján az alábbi kérdéseket tette fel:
Tisztelt Rendőrkapitányság!
A július 11-én, vasárnap történt mádi baleset kapcsán (https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/baleset-tortent-madon-vasarnap-este-5627396/) szeretnék érdeklődni, információkhoz jutni.
Olvasóinktól úgy értesültünk, hogy a balesetet, melyről a helyi lapok rendkívül szűkszavúan számolnak csak be, ittas és bedrogozott zsidó zarándokok okozták, akik azóta elhagyták az országot, valamint, hogy az egyik vétlen áldozat, egy 70 éves mádi hölgy a kórházban belehalt sérüléseibe.
A kérdésem az lenne, hogy ebből mit tudnak megerősíteni vagy cáfolni, illetőleg milyen további információkkal tudnak szolgálni az üggyel kapcsolatban?
Köszönettel és üdvözlettel: Ábrahám Barnabás, Kuruc.info
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi válaszokat adja kérdéseire:
Tájékoztatom, hogy a 2021. július 11-én 21 óra 10 perckor történt halálos közúti közlekedési baleset körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. Az eljárás eddigi adatai alapján egy 22 éves külföldi állampolgár vezette autóját Mádon, amikor a sofőr nem vette figyelembe az állj elsőbbségadás kötelező tábla jelzését, így nem adott elsőbbséget a kereszteződésében egy másik személygépkocsinak. A baleset következményei miatt két nőt szállítottak kórházba, akik közül egy 77 éves nő a kórházban az életét veszítette. A baleset feltételezett okozója biztonsági övét használta, a vele szemben alkalmazott alkoholteszter negatív értéket mutatott, és kábítószer fogyasztására sem merültek fel adatok. A Szerencsi Rendőrkapitányság a 22 éves sofőrt gyanúsítottként hallgatta ki, halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a férfi az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezik.
Miskolc, „időbélyegző szerint”
Tisztelettel:
Dobi Tamás r. százados
sajtóreferens
A megyei lapok szűkszavúsága ellenére tehát súlyos baleset történt, amelyben "külföldi állampolgár" is érintett. Ha esetleg valaki többet is tud az esetről, várjuk a levelét.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Vasárnapi frissítés: Olvasónk szerint a rendőrség verzióban vannak "pontatlanságok"
A rendőrségi válaszban tévesen írják, 70 éves volt a nő. Az viszont, hogy a kommunikációjukban negatív alkohol és drogteszről írnak, az finoman szólva is felháborító. A helyszínen lévő több szemtanú is beszámolt a zsidók "üveges" tekintetéről. Közvetlenül a baleset után megpróbálták elhagyni a helyszínt, egy másik autót intéztek maguknak. A helyszínen lévő emberek próbálták először megakadályozni, hogy "urasan" távozzanak. Többször is ismételgette az egyik tört magyarsággal, hogy "nincs itt semmi baj, nincs itt semmi baj". A bérelt autó egyébként román rendszámú volt. Korábbi években taxival érkeztek a reptérről, de egy idő után egyre kevesebben vállalták a fuvart, mert olyan disznóólat hagytak maguk után a járműben. Erről a helyi nagy szállodák takarító személyzete is be tud számolni, hogy mi marad utánuk.