Mindig vetődnek fel ötletek, javaslatok, most az egészségügyben lesz kötelező a koronavírus elleni oltás, aztán majd “meglátják” - ezt mondta Novák Katalin az ATV kérdésére, hogy más területen esetleg kötelező lesz-e.
Zoom
Fotó: Fb
Novák Katalin családügyi miniszter a mai, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs utáni sajtótájékoztatón a kötelező oltás kapcsán egy kérdésre, hogy az egészségügyben, ha valaki nem hajlandó felvenni az oltást, arra vonatkozik-e majd valamilyen szankció, emlékeztetett: már van egy most is létező bevett gyakorlat az egészségügyben, ami az emberek számára szabadon választható, de az egészségügyben dolgozók számára előírás - mondta a miniszter, és a hepatitis elleni védőoltást említette példaként.
Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában jelentette be a harmadik oltás lehetőségét, és azt mondta: “a kényszerítésnek nem hívei, egy helyen tértek el ettől, az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás. Tehát “az egészségügyben csak az dolgozhat, aki beoltatja magát” - jelentette ki a miniszterelnök.
Az ATV kérdésére, hogy az egészségügyön kívül lehet-e olyan terület, ahol szintén kötelező lesz az oltás - ez az operatív törzs ülésein felvetődött-e már - Novák Katalin a mai sajtótájékoztatón azt mondta: ezzel kapcsolatban mindig vetődnek fel ötletek, javaslatok. Most az a fix, hogy az egészségügy területén vezetik be, “aztán majd meglátjuk, hogy érdemes-e esetleg máshol is” - válaszolta a miniszter.