2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Újabb területeken tennék kötelezővé az oltást - és akinek nem tetszik, azt jogszerűen rúghatnák ki

Reklám

Az egészségügyben dolgozók számára már kötelezővé tették a koronavírus elleni védőoltások felvételét, az azonban még nem tisztázott, hogy milyen döntésekre számíthatunk más területeken. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerint az lenne a legjobb, ha bizonyos területeken dolgozók számára kötelező lenne az oltás. Erről jogalkotási javaslatot is tesz a kamara.
Zoom
Orbán és Parragh a kamara tavalyi gazdasági évnyitóján (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Parragh László, a szervezet elnöke szerint ma is elterjedt gyakorlat, hogy a vállalatok elvárják a dolgozóiktól az oltást, a jogszabályi módosítás viszont megkönnyítené ezt a lehetőséget. A Portfóliónak adott interjújában elmondta: erős igény van erre a vállalatvezetők részéről, ugyanis sokak szerint csak így lehet elkerülni a gazdaság ismételt lezárását.
A kamara által javasolt módosítás magába foglalná, hogy amennyiben a munkavállaló nem él az oltás lehetőségével, akkor adott esetben áthelyezhető lenne egy olyan pozícióba, ahol nem veszélyezteti a kollégákat és az ügyfeleket. Parragh László szerint tömeges jelenség az, hogy a munkáltató elbocsátotta azokat a munkavállalókat, akik nem éltek az oltás lehetőségével. Ilyen esetekben azonban a munkaadó nem indokolhatja ezzel a munkavállaló elbocsátását, így egyéb indokokkal mondott fel nekik.
Amennyiben elfogadják a kamara javaslatát, jogszerűen alkalmazhat szankciókat a munkáltató a munkásokkal szemben.
Parragh László szerint emiatt nem kezdenének tömeges felmondásokba a munkavállalók, ugyanis az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyen esetekben inkább felveszik az oltást, minthogy felmondjanak.
A módosító javaslat már a héten elkészülhet, miután a munkaadókkal folytatott tárgyalások befejeződnek. A szervezet elnöke szerint a javaslat az egyéni szabadság szempontjából nem aggályos, elsősorban pedig azok körében tennék kötelezővé az oltást, akik munkavégzés közben több emberrel is találkoznak, ide tartoznak a rendészeti szervek dolgozói, közösségi közlekedésben dolgozók, éttermi alkalmazottak.
Ma még ez a javaslat megosztónak és meglepőnek tűnhet, de amellett, hogy valójában a gazdaság működőképességének fenntartása miatt szükség van rá, hosszú távon elkerülhetetlen. Indokolt lenne a lehető legszélesebb körben kötelezővé tenni az oltást − mondta Parragh László, aki szerint a kötelező oltás megkövetelése bizonyos területeken egész Európában elterjedt lesz.
(Index nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready