2021. augusztus 5., csütörtök, Krisztina, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:33 Vigyázz, mit kívánsz!23:15 Korallzátony-károsító napvédőket tiltottak be Thaiföldön22:58 Megérkezett Varsóba a menedéket kérő fehérorosz futónő22:42 Rendszeres orális szexre kényszerítette nevelt fiát, amíg elég erős nem lett ellenállni22:30 Zivatarra és felhőszakadásra figyelmeztetnek a meteorológusok22:30 Tízezrek tüntettek Bejrútban a kikötői robbanás évfordulóján22:13 Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros a cseh bajnok ellen22:09 Nagyon kiakadt a tót házelnök, mert Kövér szerint bocsánatkérés járna a magyarüldözésért21:43 Magyarországon is tartottak házkutatást egy Európai Ügyészség által vezetett nyomozás keretében21:31 Évtizedes börtönbüntetésre ítéltek két kettős állampolgárt Iránban21:15 Toroczkai: elhallgatás helyett tisztánlátásra van szükség az oltás utáni halálozásoknál21:03 Államtitkár-leváltás és adóreform miatt vitáznak a lengyel koalíciós partnerek20:47 Izraeli "védelmi" miniszter: Irán nem egészen három hónapra van az atomfegyverhez szükséges hasadóanyag előállításától20:30 Macron, Biden és Haas is segélyt ígért Libanonnak, de nem biankó csekket20:14 Lőrincz Viktor ezüstérmes
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Pintér egy ismeretlen szervezet által gerjesztett botrányról beszél; Soros- és más amerikai szálak is felsejlenek

Reklám

Az LMP-s Hohn Krisztina és Ungár Péter a Pegasus-üggyel kapcsolatban írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz:
Kivizsgálják-e, hogy milyen szervezetek kémkednek a magyar politikusok és közéleti szereplők után?
A belügyminiszter válaszában közölte, hogy
a Belügyminisztérium a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy – eddig ismeretlen szervezet által – nemzetközileg gerjesztett botrányt feltételez, melynek középpontjában nem Magyarország titkosszolgálatai állnak.
Pintér Sándor azt is leszögezte, hogy „Magyarország demokratikus jogállam, nemzetbiztonsági védelmét a Belügyminisztérium látja el”, a feladatteljesítés érdekében az alkalmazott eszközök és módszerek tekintetében a hatályos jogszabályok betartásával járnak el.
A tárcavezető hangsúlyozta:
Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik. Kijelentem: 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak.
Pintér Sándor kész válaszolni a konkrét kérdésekre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.
Az amerikai titkosszolgálat emberei lehetnek az érintett magyar(országi zsidó) újságírók
A profin felépített híresztelésen túl semmiféle bizonyíték nincsen arra, hogy a magyar kormány törvénytelenül figyeltetett volna meg bárkit is. Ellenben tény, hogy a Pegasus-botrányt kirobbantó és generáló szerkesztőségek, illetve civil szerveztek egytől egyig Soros György támogatását élvezik, az ügyben érintett egyes újságírókról pedig már évek óta feltételezik, hogy kapcsolatban állnak az amerikai titkosszolgálatokkal - írja a Magyar Nemzet.
Az NSO nevű izraeli szoftvercég kémprogramját, a Pegasust arra használhatták, hogy magyar újságírókat, politikusokat, ügyvédeket hallgassanak le. A rendelkezésre álló adatok szerint a magyar kormány is az izraeli cég megrendelői között van – szándékai szerint így robbantotta a hírt vasárnap a Direkt36.hu, amely közölte azt is: az állítólagosan lehallgatott négy újságíró közül ketten, Panyi Szabolcs és Szabó András a portál munkatársai. Mivel semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a magyar kormány törvénytelenül figyeltetett volna meg bárkit is, érdemes megvizsgálni a váddal előhozakodó Direkt36.hu hátterét, írja a lap, alább a folytatás.
Zoom
Panyi, az egyik "nagyon veszélyes újságíró" - még a megfigyelési történetéből sem maradhatott ki Auschwitz (lásd a fenti hivatkozást)
Szélsőséges és elfogult
A magyar kormánnyal szemben szélsőségesen és elfogultan kritikus Direkt36 többször is sikeresen „pályázott” a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoknál (OSF), így eddigi tudásunk szerint összesen 95 ezer dollárt kapott a világot behálózó szervezettől. Ezt korábban a portál sem tagadta, sőt saját szavaik szerint „nagyon büszkék vagyunk arra, hogy támogatásra érdemesnek találtak bennünket olyan szervezetek – köztük az OSF is –, amelyek a szabadságjogokért és az emberi egyenlőségért küzdenek világszerte”.
Érdemes továbbá felhívni a figyelmet arra is, hogy más, Soros György által támogatott „szerkesztőségekhez” hasonlóan a Direkt36 is messze a hagyományos újságírói munkán túli, inkább hírszerzési gyakorlatot folytat, ami valamiféle titkosszolgálati kapcsolatot feltételez. Itt jön a képbe az állítólagosan lehallgatott
Panyi Szabolcs, akivel kapcsolatban már évekkel korábban arról cikkeztek: tevékenységére a magyar titkosszolgálatoknál is felfigyeltek, és azt feltételezik, hogy Panyi újságíróként amerikai titkos­szol­gálati csoportokhoz van bekötve, olyan csoportokhoz, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak az amerikai Demokrata Párttal.
Tengerentúli tanulmányút
Egyébként cikkében maga a Direkt36 is, mintegy elővágásként beszámolt arról, hogy Panyi Szabolcs és Szabó András feltűnően sokat utazott Amerikába, utóbbi – több, jelenleg a 444.hu-nál dolgozó újságíróhoz hasonlóan – „tanulmányútra” ment a tengerentúlra.
„Közös pont a Direkt36 két újságírója esetében, hogy célponttá válásuk idején mindketten jártak az Egyesült Államokban. Panyi 2019 májusában Washingtonba látogatott, és a magyar–amerikai viszonyról szóló cikkeihez gyűjtött információkat, különösen egy korábbi cikkéhez tervezett folytatáshoz […] Panyi emellett Orbán Viktor és Donald Trump amerikai elnök 2019. májusi fehér házi találkozójáról próbált meg részleteket megtudni washingtoni útján […] Szabó június­ban vett részt az Egyesült Államokban tanulmányúton, amelyet az amerikai külügyminisztérium szervezett, és számos más országból vettek részt rajta újságírók és civil szervezeti vezetők” – esett túl a nehezén a vasárnapi bejelentéskor a Direkt36.
Titkosított kommunikáció
A portál elismerte azt is, hogy Panyi és Szabó „háttérbeszélgetéseket” folytattak érzékeny politikai témákról, bizalmas iratokat szereztek meg kormányközeli üzletekről, és igyekeztek az összegyűjtött és ellenőrzött informá­ciókból cikkeket írni. A munkájuk során – hasonlóan a Direkt36 többi munkatársához – titkosított kommunikációt lehetővé tévő telefonos applikációkat használtak. Így beszéltek a kollégáikkal, és így szervezték le az interjúalanyaikkal való találkozókat is, és ezen keresztül osztották meg cikkvázlataikat a szerkesztőikkel.
Hasonló „újságírói” módszereket alkalmaz egyébként az ugyancsak Soros György által támogatott Átlátszó is. Egyik legemlékezetesebb húzásuk az volt, amikor tavaly augusztusban „leleplezték” az Adrián nyaraló Szijjártó Pétert. A cikk meglehetősen furcsa körülmények között készülhetett. Az alapján ugyanis a portál újságírója, Németh Dániel éppen – mint maga írta – „az Adrián, Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra” csónakázott, ahol a külügyminiszter, és pont volt nála egy professzionális kamera is, amivel lefotózhatta őt.
Az már csak hab a tortán, hogy Panyi és Szabó állítólagos lehallgatását hogy, hogy nem, az Amnesty International (AI) biztonsági stábjának vizsgálata mutatta ki. Az AI a Soros György-féle OSI egyik zászlóshajója, amit a szervezet hosszú évek óta súlyos tízmilliókkal támogat.
Terrortámadások megelőzésére
– Az általunk gyártott platform életmentő, terrortámadásokat előz meg. Eszközeink az elmúlt években terrorakciókat akadályoztak meg Európában – közölte Salev Hulió, a Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO-vállalat tulajdonosa az egyik izraeli kereskedelmi rádió kedd reggeli műsorában, amiről az MTI adott hírt. Tájékoztatása szerint csakis az arra méltó kormányoknak árulják terméküket, magánszemélyeknek nem. – Ellentétben egy fegyverrel, amelynek értékesítését követően nem lehet ellenőrizni a használatát, nekünk vannak olyan mechanizmusaink, amelyek észlelik, ha egy kormány megvásárol egy rendszert, majd visszaél vele, újságírókat, emberi jogi aktivistákat, a rezsim ellenzőit követi – fejtette ki Hulió. Hozzátette: voltak olyan kormányok, amelyeknek eladták a szoftvert, majd blokkolták a használatát, és abbahagyták velük az együttműködést. Mindezt egy átláthatósági jelentésben közzé is tették.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready