2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban14:04 Elkeseredésében spammelni kezdett a Jobbik13:50 Az már rendben van, ha a munkáltató írja elő a kötelező oltást?13:27 Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában12:35 Nyilvánosságra hozták a biztonsági kamerák felvételeit a Kapitólium ostromáról12:17 A bukaresti törvényszék elutasította az EMNP és az MPP fúziójának bejegyzését
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A csendőrség követelése "megsérti a roma közösség méltóságát"

Az Idetartozunk Egyesület "roma jog- és érdekvédelmi szervezet" nyílt levélben kéri több fórumon is a Mi Hazánk július 25-re, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászapátiba szervezett "rasszista" demonstrációjának a betiltását, írja a "Roma" Sajtóközpont nyomán a Mérce nevű zsidó lapocska.
Zoom
A szervezet közleménye szerint a Setét Jenő "aktivista" nevével fémjelzett mozgalom Farkas Félix "roma" nemzetiségi szószólóhoz, Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőhöz, valamint Nagy Ernő jászberényi rendőrkapitányhoz fordulnak a "rasszista" demonstráció betiltása érdekében.
A rendőrség korábban megtiltotta, hogy a "szélsőjobboldali csoportok" a demonstráció keretében Jászapáti utcáin vonuljanak, a "roma jogvédők" ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy "a statikus demonstráció megtartása is elfogadhatatlan". Az Idetartozunk közleménye szerint
Senki sem állhat a törvény felett! Törvénysértéssel indítja választási kampányát a több országból kitiltott Toroczkai László és gyülekezési joggal való visszaélés miatt elítélt László Attila. A Mi Hazánk Mozgalom napokon belül Jászapátiba megy a helyi roma közösséggel szembeni erődemonstrációra, amely nyilvánvalóan ellentétes Magyarország Alaptörvényével és a Gyülekezési törvénnyel is. A Jászberényi rendőrkapitányság határozata a vonulást tiltja, a jogsértő rasszista statikus demonstrációt nem. A rendőrkapitány intézkedése a szélsőjobb gyűlöletpolitikája ellen így csak látszólagos!
Az egyesület arra is felhívja a figyelmet, hogy a "rasszista uszítás 2008-2009-ben roma emberek életébe került", a "felbujtókat pedig soha nem vonta felelősségre az állam".
Setét a rendőrkapitánynak címzett levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a statikus demonstráció is "megsérti a roma közösség méltóságát", már "a cigánybűnözős, csendőrséget követelő jelszavakkal is". Mint írja, egyértelműen kiderül, hogy az esemény célja a "megfélemlítés, a megalázás, a roma közösség emberi méltóságának a megsértése".
Farkas Flóriánnak és Farkas Félixnek írott leveleiben pedig felszólítja a politikusokat, hogy járjanak közben a demonstráció betiltása érdekében, továbbá hangsúlyozza közös álláspontjukat, miszerint bűnesetekben csak a magyar rendőrség járhat el. Felszólítja továbbá őket, hogy személyesen is jelenjenek meg 25-én Jászapátiban, ezzel is támogatva a "megtámadott roma közösséget".
Kapcsolódó: Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready