Mialatt a magyarok Jászapátiban tüntettek a cigánybűnözés ellen, a cigányok, pontosabban az "Idetartozunk Egyesület tagjai és más civilek" ugyanebben az időben a Mi Hazánk Mozgalom VIII. kerületi irodája előtt gyűltek össze, hogy - legalábbis a Mérce nevű marxista lapocska megfogalmazása szerint - tiltakozzanak az egyre erősödő gyűlöletpolitika ellen. Most mit mondjunk erre? Még mindig jobb, mintha a jászapáti tüntetés résztvevőinek házát pakolták volna ki... Alább olvasónk fotói és a szélsőbalos lapocska sirámai a "Setét-szeánszról".
(A helyesírási hibákat és a romázást is bennehagytuk, ezért olvasóink elnézését kérjük.)
Zoom
Azt már megszokhattuk, hogy csak rongálni tudnak
Zoom
Zoom
Az Idetartozunk Egyesület elnöke, Setét Jenő tegnap este osztotta meg Facebookon annak az 52 roma és nem roma szervezetnek a listáját, amelyek péntek délután jelezték: tiltakoznak a Mi Hazánk rasszista megmozdulása ellen. A szervezetek eredetileg a szélsőjobboldali demonstráció betiltását követelték, ez nem valósult meg teljes mértékben, a jászberényi rendőrkapitányság csak a vonulást tiltotta meg, a statikus demonstrációt nem.
Zoom
Jóarcú, demokráciaféltő demonstrálók tömege
A tiltakozókhoz ma reggel a Budapest Pride is csatlakozott: ők felszólították a rendőrséget, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg a jászapáti roma lakosság védelmében, és habozás nélkül, azonnal és és határozottan lépjenek fel a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben abban a pillanatban, amint átlépik a gyülekezési törvény biztosította békés kereteket.
A budapesti tüntetés szervezői azzal kezdték, hogy elmondják: tiltakoznak az ellen, hogy Jászapátiban a rendőrség látszatintézkedései mellett meg lehet tartani a mai demonstrációt.
„Mi innen is üzenjük, hogy szolidárisak vagyunk a Jászapáti roma közösséggel, Jászapáti minden lakosával és határozottan tiltakozunk a mai gyűlöletkeltő, uszító demonstráció ellen!”
Zoom
Ez a fess, bizalomgerjesztő legény lenne Setét Jenő
Ezután Setét Jenő, az Idetartozunk elnöke szólalt fel, aki arra bíztatta az résztvevőket, skandálják el a tüntetés jelmondatát: „senki nincs a törvény felett!”
„Meg kell ezt mindenkinek tanulnia. Ez vonatkozik polgárra, civilre, dolgozóra, katonára, időnként miniszterelnökre, de leginkább tudomásul kell vennie ezt a tiltást a hazai szélsőjobbnak is”
-tette hozzá.
Setét elmondta: a romáknak elegük van abból, hogy 15 éve szélsőjobboldali alakulatok megjelennek közösségeikben minden választási kampány közeledtével, és egyetlen politikai üzenettel próbálnak kampányolni: az úgynevezett „cigánybűnözéssel”.
Zoom
Zoom
Zoom
Setét hozzátette: azért is büszke a magyar roma mozgalomra, mert az nem vonult soha senki ellen, nem látogattak el egy bűnelkövető házához sem és nem firtatták egyetlen bűnelkövető származását sem.
Az elnök bejelentette azt is: az Idetartozunk Egyesület szervezésében új mozgalmat indítanak az egyre erősödő gyűlöletpolitika ellen, amelyhez összesen eddig hetven szervezet csatlakozott.
Azt a jópofa húzást már mi tesszük hozzá, hogy a mi hazánkosok az ellenük irányuló cigányszeánsz résztvevőinek az alábbi poszterrel kedveskedtek az iroda ajtaján:
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)