2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:47 Erős földrengés volt Kréta térségében09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)07:08 Orrhosszal nyertek a szocik, de az álkeresztény-demokraták is szeretnének kormányt alakítani Németországban06:56 Háromnapos fiesztát kínál Villányban a hagyományos őszi borfesztivál06:39 Mentesíti a brit kormány a versenyszabályok alól az üzemanyag-forgalmazókat06:26 San Marinóban törvényesítették az abortuszt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Megszűnt a MIÉP, felszámolási eljárásban az FKGP - vezetőik a Mi Hazánk jelöltjei lettek

Jogerősen megszűnt a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), s ugyanilyen kimenetelű felszámolási eljárás alá került a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKGP). Az egykor Csurka István és Torgyán József által vezetett pártok utolsó komoly politikai megnyilatkozása az volt, hogy 2019-ben elnökeik együttműködési megállapodást írtak alá a Mi Hazánk Mozgalommal. Akkori vezetőik pedig 2022-ben már a Mi Hazánk színeiben indulnak.
Zoom
 2019-ben Novák Előd kezdeményezésére előbb a MIÉP-pel, majd az FKGP-vel kötött együttműködési megállapodást a Mi Hazánk a nemzeti összefogás jegyében. Toroczkai László akkor elmondta: „Az együttműködés célja, hogy harmadik utat kínáljanak azoknak a magyar embereknek a számára, akik sem a Fidesszel, sem az egyesült balliberális tömbbel nem tudnak azonosulni.”
Zoom
Toroczkai László és Nagy Tibor pártelnökök az együttműködési megállapodás aláírása után
 A három pártnak közös óriásplakátjaik és rendezvényeik voltak, sőt a nemzeti összefogás seregszemléje címmel már 10 szervezet közreműködésével tartottak nagyszabású, lovas felvonulást Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján.
Csurka István halála után dr. Fenyvessy Zoltán korábbi alelnök és országgyűlési képviselő lett a MIÉP elnöke, majd Nagy Tibor aktív tiszaeszlári polgármesterként. Ő azonban a legutóbbi önkormányzati választáson szoros versenyben alulmaradt, azóta a politikai szerepvállalástól visszavonult. A Kuruc.info meg nem erősített információja szerint valamilyen Állami Számvevőszékkel kapcsolatos vitájuk, illetve mulasztásuk miatt került felszámolási eljárás alá a MIÉP, ez volt az utolsó bejegyzés róluk a társadalmi szervezetek hivatalos bírósági nyilvántartásában (most már semmi sem található a nevük alatt):
Zoom
Az országgyűlési választáson azért sem volt reális a MIÉP szavazólapra kerülése, mert akkor 10 (vagy az FKGP-vel együtt 15) %-ra növekedett volna a parlamenti küszöb. Bár Nagy Tibor utolsó pártelnök már nem politizál, de a szintén Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Kisvárda központú választókerületben a Mi Hazánk színeiben indul képviselőjelöltként az egykori MIÉP utolsó meghatározó vezetőinek egyike, Perdiák János, illetve a MIÉP tagja volt korábban maga Toroczkai László és Novák Előd is.
Az FKGP korábbi elnöke, Hajdara Roland a gyöngyösi választókerületben lesz a Mi Hazánk jelöltje. A Független Kisgazdapárt utolsó elnöke viszont Balogh Károly volt, aki magát hajléktalannak nevezi, és az FKGP több mint 50 millió forintos köztartozása miatt indult vezetése alatt felszámolási eljárás a párt ellen a társadalmi szervezetek hivatalos bírósági nyilvántartása szerint:
Zoom
Zoom
Az FKGP-t immár nem elnök, hanem kizárólag egy felszámolóbiztos képviseli
A nemzeti összefogás viszont egyre jobban működik a harmadik utas tömörülések közt, pl. nyolc aktív szervezet összefogásával lesz megemlékezés a Rongyos Gárda 100. évfordulós jubileumáról, gyakran működnek együtt a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal, illetve számos határon túli kapcsolata is van a Mi Hazánknak, és széles nemzeti összefogással működik az Attila Védvonal Emléktúra is. További friss példa az együttműködésre, a hazafias szervezetek közös, összehangolt fellépése az LMTQP+-lobbi ellen.
(Kuruc.info)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready