Holnap indul és jövő szombatig tart az előválasztás második fordulója, melyben eldől, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója a jövő tavaszi országgyűlési választáson. A szavazólapokról fekete filctollal húzták le Karácsony Gergely nevét, miután az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltje visszalépett Márki-Zay Péter javára.
Zoom
Öröm, remény, meghitt pillanatok - már mind a múlté... És valahogy nem tudjuk sajnálni őket
Zoom
A Karácsony Gergelyt támogató pártokat érzékenyen érintette, hogy jelöltjük pénteken visszalépett Márki-Zay Péter javára. Az MSZP társelnöke nehezen fogadta és nem örült a visszalépésnek, de azt állítja, továbbra is mozgósítanak a második fordulóra. Azt is hozzátette, hogy semennyire nem lettek bevonva a folyamatba, csupán a döntésről értesítette őket a főpolgármester.
Zoom
Az új helyzet a pártban lévő szavazatokat is megoszthatja Kunhalmi Ágnes szerint. "Lesznek olyanok, és már látok olyanokat a pártban, akik Dobrev Klárára fognak szavazni. Lesznek olyanok, akik Márki-Zay Péter urat fogják támogatni, és nyilván lesznek jó páran olyanok, akik nem mennek el szavazni" – vélekedett az ATV híradójának nyilatkozva.
Zoom
Indulatosan úgy fogalmazott:
Azzal nem tudok mit csinálni elnökként, hogyha a miniszterelnök-jelölt nem akar miniszterelnök lenni. Tehát ezzel nem tudok mit kezdeni.
 
Hiller is Dobrevet támogatja
A Népszava kereste meg Hiller István volt MSZP-elnököt, hogy egyrészről kommentálja pártja azon döntését, hogy az előválasztás második fordulójában egyik jelöltet sem támogatják hivatalosan. Hiller István szerint az elnökség helyes döntést hozott, de hangsúlyozta, a megválasztott közös miniszterelnök-jelöltet támogatni fogják.
Azzal kapcsolatban, hogy ő maga kit támogat, azt mondta:
Baloldali ember vagyok, egy magyar szociáldemokrata. Az én választókerületemben (ahol egyébként teljesen kulturált és korrekt versengés zajlott) több párt, így a DK is támogatott. Segítettek, aláírást gyűjtöttek, részt vettek az előválasztás lebonyolításában. Én 84 százalékot szereztem. Márki-Zay mozgalma az ellenfél jelöltjét támogatta. Az én döntésem ebből a szempontból világos.