Zavarba ejtő poszttal támad a párbeszédes Szabó Tímea: az ellenzéki politikus sokat sejtetően idéz a Völner-ügy, pontosabban a „Rogán–Völner–Schadl-ügy” aktáiból, mégpedig azt a részt, miszerint az ügyben nyakig benne van egy R. nevű figura, akit Gazdámnak szólít a főszereplő végrehajtó, és aki a lehallgatási dokumentumok szerint egy igen korrupt figura. Ezzel a mondattal indít a Telex, cikkük címe:
Az ellenzék „kiderítette”, hogy Rogán Antal nyolc osztályt végzett, és sikkasztásért felfüggesztettet kapott
Zoom
„De vajon ki az az R? Kínzó kérdés Polt Péterhez, akinek ugye ebben is hivatalból nyomozást kellene elrendelnie”, teszi fel a kérdést Szabó, majd irányt is mutat egy kvízkérdéssel, pontosabban a négy válaszlehetőséggel. A kommentelők veszik is a lapot, erős rogánozás megy a poszt alatt.
A gond csak az, hogy az általa idézett 444-es cikkben benne van az is, hogy „R. egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásért. Orosz felesége van, ő maga oroszul és németül szokott tolmácsolni.” Vallomást is tett a cikk szerint, szóval nem kell Poltnak nyomozást elrendelnie, hogy ki R.
Szóval Szabó most vagy leleplezte Rogán kamudiplomáját, és kiderítette valami régi ügyét, vagy sikerült kitennie egy csúnyán manipulatív, fake news posztot abban bízva, hogy a követői nem olvassák el az ügyről szóló egész cikket. Vagy bemutatta az évszázad lyukra futását, zárul a telexes szösszenet.