Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetést kapott az a cigánybűnöző, aki 2020 nyarán agyonverte élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon.
Zoom
A Debreceni Ítélőtábla keddi határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék 2021. szeptemberi ítéletét, amelyet különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt szabott ki a gyilkosra.
Fórizs Ildikó, az ítélőtábla szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott 2020. június 4-én az esti órákban veszekedni kezdett élettársával dombrádi lakóházukban. A férfi több alkalommal arcon ütötte az asszonyt, aki az ütésektől a földre esett. Ekkor támadója rátérdelt, rátaposott és többször megrúgta.
A nő a 40-50 ütéstől eszméletét vesztette, és életveszélyes állapotba került. A férfi másnap délután látta, hogy élettársa még mindig eszméletlen, ezért segítséget kért egyik ismerősétől, odaadta neki a lakáskulcsát, ő pedig elmenekült.
Az ismerős megpróbálta az asszonyt újraéleszteni, a mentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
12 év börtönt kínáltak Lakatosnak a rasszisták - nem fogadta el:
Földhöz vágtátok szegényt - sivalkodik és fenyegetőzik a kiscsalád, akik nem sokkal korábban megmosdatták a holttestet, majd mentőt hívtak hozzá, hogy támasszák fel: