Vizsgálatot kezdeményez a fogvatartása közben meghalt "M." Richárd élettársa. A Dózsa György úti halálos gázolás egyik felelőse párja szerint még élhetne, ha nem bánnak vele embertelenül a börtönben. Horváth Éva arra szeretne választ kapni, hogy "M." Richárd minden esetben megfelelő orvosi ellátást kapott-e, és ha nem, ki, és mikor mulasztott - hangzik el az RTL Klub riportjában.
Zoom
Ez lehetett az élettárs, amikor még dőlt a piszkos pénz Ricsihez... A vakolat, a szűrők és a Photoshop csodái
Zoom
Zoom
Van egy kis különbség a képek és a valóság között
Zoom
Ő pedig egy másik élettárs lehetett
"Ő mondta, hogy ő innen soha nem fog kijönni. Ő meg fog halni. Beszélt is a haláláról" – mondta Horváth Éva, Molnár élettársa. Ő volt a férfi kapcsolattartója is a börtönben, és "úgy érzi, beszélnie kell a nyilvánosság előtt".
Molnár Richárdot a berettyóújfalui kórházban ápolták, a kórház főigazgatója azt írta, a halálát korábbi betegségek következtében kialakult keringési elégtelenség okozta. Próbálták újraéleszteni, de nem sikerült.
A maffiózó tavaly január 18-án vonult be a börtönbe, azóta élettársa szerint folyamatosan romlott az állapota, közel hatvan kilót fogyott. Decemberben sztrókot kapott, akkor ezzel hívta fel Évát:
Végig attól félek, hogy itt fogok megdögleni a kórházban, börtönben.
Április közepén újabb agyvérzést kapott, és a berettyóújfalui kórházba szállították. Élettársa szerint akkor már nagyon rossz állapotban volt, rengeteg cső és gép vette körül. Sokat látogatták, napi szinten bejártak hozzá, mindig érdeklődtek az állapotáról, és kaptak is tájékoztatást.
Utána átszállították Debrecenbe, az idegsebészetre, és onnantól kezdve már nem kaptak telefonos információt róla. Később sikerült beszélniük egy orvossal, aki elmondta, hogy a férfi súlyos, életveszélyes állapotban van, és nagyon kevés az esély arra, hogy valaha felépül.
Horváth Éva szerint sorozatos mulasztások történhettek Molnár Richárd egészségügyi ellátásával kapcsolatban.
Úgy gondolom, hogy nem kapta meg a kellő ellátást, mert február végéig volt Berettyóújfalun, a bv-kórházban. A bv-kórház neki arról szólt, hogy egy kamerás zárkában tartották, ahol nem kapta meg a kellő segítséget. Tény és való, hogy vitték vizsgálatokra, de nem kapta meg a szükséges ápolást. Állandóan szomjas volt, a sztrókosoknak folyadékot kell kapniuk. És ő ezért fegyelmit is kapott, mert vizet kért. És sokszor órákat várt egy pohár vízre. 
Az élettárs azt mondja, a férfi szeretett volna interjút adni a börtönben, amikor a Fókusz is megkereste a büntetés-végrehajtást az ügyben. Horváth Éva szerint az interjú végül azért nem jött létre, mert "egy papírt raktak elé, hogy ő nem akarja ezt az interjút".
A bűnöző állapota rohamosan romlott, legutoljára az egyórás Skype-beszélgetés helyett csak 22 percet beszéltek, idézte fel Horváth Éva. Azt mondta, hallatszott, hogy mennyire le van gyengülve, igazából alig beszélt.
Horváth Éva jogi segítséggel lép tovább az ügyben, "mert ilyet nem lehet csinálni egy emberrel". Mocsai Gergely ügyvéd a decemberi sztrók után azt mondta, hogy a férfi 24 órát feküdt a cellájában ellátás nélkül. Erről élettársát nem értesítették, négy napig nem tudta, mi történt a férfival. Az ügyvéd szerint összesen egy ápoló látta, aki sem mentőt, sem orvost nem hívott hozzá. Annak ellenére, hogy a dokumentumokból kitűnik, hogy "M." Richárd akarta az orvosi ellátást.
Az ügyvéd állítja, emiatt egy esetben hallgatta volna meg az ügyészség Molnárt, de pont aznap szállították át Berettyóújfalura, ezért a tanúkénti meghallgatásra soha nem került már sor. A sértett halálával viszont nem szűnik meg a büntetőeljárás, most csatolták be a Horváth Éva sértetti jogutódlását a büntetőeljárásba.
Ezen túlmenően megfogalmaztuk a bizonyítási indítványt is az ügyészség részére, Horváth Éva élettárs tanúkénti meghallgatását, hiszen ő közvetlenül tud mindenről nyilatkozni, amiről az elhunyt őt tájékoztatta – mondta az ügyvéd.