A Fejér megyei Dádpusztán az idén augusztus első hetében megrendezett Ozora trance fesztiválon a magyar rendőrség letartóztatott egy J. nevű 38 éves izraeli állampolgárt. A hatóságok azt állítják, hogy a férfi lakókocsijában igen nagy mennyiségű kemény drogot találtak. Több kilogramm extasy (eki) és egyéb kábítószerek birtoklásával gyanúsítják. A budapesti börtönben zsidó és izraeli mivolta miatt rabtársai jó néhányszor nagyon megverték, míg a börtönhatóság mostanáig még meleg ruházat és kóser koszt beadását sem engedélyezte számára – írja a maco.co.il.
Zoom
Mérlegen az izraeli férfi lakókocsijában talált kábítószer - ami természetesen nem az övé (fotó: Magyar Rendőrség)
A magyar bűnüldöző szervek gyanúja szerint a román útlevéllel is rendelkező, s az elmúlt években Magyarországon élő izraeli J. rendszeresen árult kábítószert az általa is szervezett fesztiválokon. A rendőrség szerint J. a drogot további izraeliek segítségével terítette. A rendőrök a fesztivál idején rajtaütöttek J. tartózkodási helyén, ahol igen nagy mennyiségű kábítószert találtak. J. izraeli állampolgárságú barátnője és néhány további izraeli társa a rajtaütés után azonnal fölfogták, hogy nagy a baj, s ezért még idejében kimenekültek Magyarországról Izraelbe.
Zoom
A dádpusztai trance fesztivál meghitt jelenete (fotó: Index)
J.-nek azonban nem sikerült idejében kereket oldani Magyarországról, mert már a rajtaütés helyszínén letartóztatták, majd egy budapesti börtönbe szállították. „Szerintem J.-t valaki besúgta, s ezért tartóztatták le. De ő azért nem egy Pablo Escobar (kolumbiai drogbáró és narkoterrorista, akit 1993-ban agyonlőtt egy amerikai-kolumbiai elit alakulat – H. J.). J. egy jó fiú, aki biztos, hogy nem kereskedett kábítószerrel,  amiképpen azt a magyar hatóságok rá akarják kenni” – nyilatkozta a mako.co.il hírportálnak egy az ügyet részletesen ismerő izraeli.
A letartóztatott izraeli tagadta, hogy az övé lenne a rendőrség rajtaütése során megtalált több kilogramm kábítószer. A hírportál állítása szerint az izraeli férfit azóta is igen nehéz körülmények között tartják fogva Budapest központi börtönében. „Heteken keresztül nem engedélyezték, hogy meleg ruházatot adjanak be neki. Sőt még a kóser étel beadását sem engedélyezték a börtönhatóságok. Végül aztán az izraeli konzul közbenjárására és a Chabad Ház (Slomó apostol társulata – H. J.) segítségével beleegyeztek, hogy ruhát és kóser ételt kapjon” – mesélte a mako.co.il hírportálnak J. fivére.
Zoom
A dádpusztai trance fesztivál intellektuel résztvevői (fotó: mushroom-magazin.com)
De hogy milyen nagy antiszemiták a magyarok, arról is beszélt J. fivére a hírportálnak: a kábítószerrel egyáltalán nem kereskedő J.-t letartóztatásának legutóbbi heteiben antiszemita indíttatásból többször is megverték. „Sokszor megverték a rabtársai csupán azért, mert zsidó és izraeli. Már aggódtunk, hogy belehal a verésekbe. Mostanra azonban egy kicsit jobb a helyzete, de a szüleim és én attól tartunk, hogy valami történik vele” - mondta J. fivére az izraeli hírportálnak.
A hír szerint J. fivére tegnap Magyarországra érkezett, hogy megbízzon egy itteni ügyvédet az igen súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi jogi védelmével. Ha a rendőrség által az ügyészségnek továbbított bűncselekményeket az izraeli férfira rábizonyítják, a bíróság akár 20 év ténylegesen letöltendő börtönre is ítélheti.
Erre mi meg csak azt mondjuk: addig legyünk szegények, amíg J. ki nem szabadul a magyarországi fogságából.
Hering J. – Kuruc.info