Szenes Hanna, "leánykori nevén" Hannah Senesh a 13 éve töretlenül nemzeti kormány Honvédsége szerint "hősnő és szimbólum", valójában persze egy haganás terrorista, aki partizánként próbálta vérünket ontani a második világháború idején, amiért persze a "fasiszta magyar hadbíróság" kicsit kivégezte. A kóserkohnzervatívok kicsavarodott nemzetpolitikáját jelzi - sajnos sok egyéb más mellett -, hogy az antifák ezen elődjének is szobra állhat, nem máshol, mint az ikonikus budapesti Széna téren. A Szenes Hanna park és utcáról nem is beszélve.
Az antifák ezen korai elődjének mementója kapott egy kis kiegészítést:
Zoom
Olvasónk képei
Zoom
A melegkohnzervatív Orbán-kormány által "hősnő és szimbólum" rangra emelt Szenes Hannáról egy kis történelmi gyorstalpaló Csonthegyi Szilárd egyik kiváló munkájából idézve:
Hannah Senesh néven szerepel a[z izraeli Zsidó Emberek Múzeuma (ANU)] múzeumban még Szenes Hanna is. Szenes a második világháború idején azon zsidók sorát erősítette, akik miatt gettókba és táborokba lettek zárva társai: az ellenséggel együttműködő, a gazdanépet belülről bomlasztó és gyengíteni próbáló partizánok és ügynökök közé tartozott ő is, mint sok más zsidó. A zsidó miszticizmust követő Szenes eközben cionistaként a palesztinai területfoglalást is segítette a ’30-as évek végén a Haganah militáns csoport köreiben. Az arabokkal való hadakozás helyett 1944-ben inkább jugoszláviai partizánokhoz csatlakozott, de később elfogták, elítélték, majd kivégezték. 
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: