A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal még február 13-án adta ki a környezethasználati engedélyt, miután lezárult a környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárás a CATL debreceni akkumulátorgyárának első ütemére. A határozat kivonatát még aznap közzétették a kormányhivatal honlapján, a határozat teljes terjedelmének közzétételét pedig 2023. február 18-ra ígérték.
A véglegesített határozat azonban még ma, azaz február 21-én sem elérhető a kormányhivatal honlapján. A Mi Hazánk Mozgalom többször kereste telefonon és e-mailben a hivatal osztályvezetőjét és főosztályvezetőjét is, sikertelenül.
A kormányhivatal tehát a saját hirdetményében meghatározott határidőn belül nem tette közzé a végleges és teljes határozatot, a telefonon és e-mailben történő megkeresésre nem válaszol, elérhetetlen, amivel jogsértést követ el. A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja a kormányhivatal mulasztását, elvártuk volna egy ekkora beruházással kapcsolatban a határidő pontos betartását.
A Mi Hazánk Mozgalom határozott és kemény lépéseket fog tenni a debreceni akkumulátorgyár megépítése ellen, amelynek keretében február 24-én 14 órára tüntetést szervezünk Debrecen és Mikepércs határába - áll a párt közleményében.