A négyéves országgyűlési ciklus eddigi legnagyobb, ötmillió forintos bírságával bünteti Kövér László javaslatára az Országgyűlés nagykoalíciós összefogással Novák Elődöt a cigánybűnözés említése miatt, pedig a szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság a közmédia hasonlóan önkényes tiltása esetében.
Novák Előd most markáns hitvallással reagált a döntésre:
Az Országgyűlés bírságolási jogköre olyan abszurd, mint ha egy sportmérkőzésen a rivális csapat döntene a sárgalapokról. Ezért a Mi Hazánk sosem szavazta meg egyik ellenzéki képviselő megbüntetését sem, ellenben a Mentelmi Bizottságban a balliberális pártok a Fidesszel karöltve támogatták Novák Előd ötmilliós bírságát egyetlen szó miatt. A házelnök ráadásul a Mi Hazánk Btk.-szigorító törvényjavaslatát is letiltotta hasonló indokolással, így a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány és balliberális ellenzéke is.
„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – fogalmaz Kövér László Mark Zuckerberg mellé állva, miután a Mi Hazánk alelnöke épp a Facebook önkényes tiltásait, túlhatalmát, s a kormánnyal kötött paktumjából fakadó reklámadó-mentességét kifogásolta: „A Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig. (…) Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy „Cigányok nem léphetnek be!”. A kormányt a kettős mérce jegyében mégis csak az utóbbi zavarja.” Az államtitkári válasz szerint minden rendben van, elég az uniós szabályozás, így zajlott az ötmillióra büntetni szándékozott interpelláció:
Ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó. Kövér László ráadásul letiltotta a cigánybűnözés szót mellőző formában benyújtott törvényjavaslatunkat is, pedig az egy szakmailag alaposan kidolgozott, életmentő indítvány, ezzel a lényegre törő címmel: A “rejtett erőforrások” bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról - áll a Mi Hazánk közleményében.
Alább a Novák-bejegyzés teljes szövege
Érdemes "biztonságba helyezni", mielőtt eltünteti a Facebook:
A mai ötmilliós büntetésem, Kövér László elvárása ellenére nem vagyok hajlandó a régi SZDSZ-es találmánynak megfelelően megélhetési bűnözésnek nevezni a cigánybűnözést, ahogy eltérő kultúrájúnak sem a kulturálatlan cigányokat, faji alapú kirekesztésnek a jogos szegregációt, pusztán részeges kocsmai szóváltásnak a gyilkos késeléseket. Nem vagyok hajlandó menekültnek hívni a kontinenshódító migránst, nemzetközi jogvédőknek a globalista bűnpártolókat, vendégmunkának a legalizált migrációt, szabadságharcnak a globalisták terveinek a kormány általi megvalósítását.
Hazugság volna felszabadulásnak nevezni a megszállást, rendszerváltásnak a módszerváltást, békeszerződésnek a békediktátumot, a nemzeti összetartozás ünnepének a magyarság legnagyobb gyásznapját, külhoni magyar kisebbségi érdekképviseletnek a kollaboráns besimulást, szocialistának a szociális érzékenységgel nem rendelkező, ellenben idegen érdekeket kiszolgáló szocionistákat, Isten ajándékának a hazánkat felvásárló idegeneket.
Megalkuvás volna igazságszolgáltatásnak nevezni a legjobb esetben is csak jogszolgáltatást, ismeretlen tettesnek a politikusbűnözőket, jó miniszter asszonynak Völner Pál főnökét, Tóninak Rogán Antalt, nemzeti konzultációnak a kormánypropagandát, kampánystratégiának az embereket kommunista módon nyilvántartó Kubatov-listát, nemzeti nagytőkésnek a közpénzlovagokat, tehetséges üzletembernek a korrupt közbeszerzéseken meggazdagodott Mészáros Lőrincet.
Akárhogyan fenyeget Kövér László, nem vagyok hajlandó veszélyhelyzeti intézkedésnek nevezni a Covid-diktatúrát, nemzeti együttműködés rendszerének minden javaslatunk olvasatlan leszavazását, családbarát politikának a családtámogatások elinflálását, a csok megnyirbálását, közoktatási reformnak a pedagógusok megalázását, egészségügyi beavatkozásnak az abortuszt, békepártinak a sunyin ukránpárti politikát, semlegesnek a szankciók sorozatos megszavazását, honvédelemnek az amerikai érdekek kiszolgálását, missziónak Irak megszállását, EU elleni szabadságharcnak a szájkaratét követő behódolásokat, rezsicsökkentésnek a rezsiemelést.
Na és persze nem vagyok hajlandó melegnek nevezni a homoszexuálist, sokszínűnek a deviánst – a sort még hosszan folytathatnánk, várom is a hozzászólások közt. Orwelli újbeszél, beteges polkorrektség helyett az őszinte szókimondást képviselem. Nem alkuszom, hazámat szolgálom!