Aki esetleg nem tudta, hogy néz ki két kard, egy rendőr vagy egy bicepsz hangulatjelekkel ábrázolva, az "okosabbá" válhat a rendőrség fiatalosnak szánt, de inkább infantilisre sikerült mai bejegyzésétől - és persze újabb drogos történettel is gazdagodhat egyben:
Figyelmeztető lövés után bilincselés 💪👮
Kollégáink az utcán fegyverezték le azt a 33 éves férfit, aki előzőleg budaörsi bérleménye erkélyéről üvöltözve lövéseket adott le. 75 centis ⚔️-át is lefoglalták.
Már 2023. december 4-én délelőtt indult a buli az albérletben. M. Ádám alapozásként - bömbölő zenével a háttérben - sűrűn emelgette a szeszes poharat, később kilépett az erkélyre, ahonnan artikulálatlanul üvöltözni kezdett, kardjával hadonászott, gáz-, és riasztófegyverével több lövést adott le céltalanul. A fegyvere mellé betársított karddal felszerelkezve vette aztán nyakába a várost.
A riasztott egységek a Kamaraerdei úton látták meg. Mellényének zsebéből fegyvere, kabátja alól a kard markolata lógott ki. Hiába hangzott el, a határozott rendőri felszólításnak nem engedelmeskedett, zavart, kiszámíthatatlan viselkedése közben fegyvere felé nyúlt, ezért azonnali reakcióra volt szükség: az egyik intézkedő rendőr előkapta szolgálati lőfegyverét és leadott egy figyelmeztető lövést. Pillanatok alatt ártalmatlanná tették, majd bilincselve előállították.
Drogtesztje és alkoholszondája is pozitív eredményt hozott. Kihallgatásán nem tagadta az erkélyjelenetet, a többire nem emlékezett tisztán.
Az őrizetbe vett M. Ádámot fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg, letartóztatásáról a bíróság dönt.