Másodfokon is tartogatott abszurditást a meg nem történt LMBTQP-zászló elégetésének ügye: a plakátra rákerülő programpont miatt első fokon közösség elleni uszítás miatt egy év próbára bocsátást szabtak ki Barcsa-Turner Gáborra (HVIM), ám másodfokon az ügyészség mindenképpen szeretné, hogy megvalósult közösség tagja elleni erőszakért ítéljék el szigorúbban a vármegyés vezetőt.
Orwelli módon azzal érvel a (vér)ügyész, hogy a “vádlott” egyértelműen egy értékrendszer alapján cselekszik, kirekesztő a deviánsokkal szemben, és ő határozza meg, hogy mi a normalitás, ami szerinte nem is létező fogalom. Az ügyész szerint a próbára bocsátás nem elég elrettentő… Barcsa-Turner Gábor a bíróságon leszögezte, hogy valóban nem tud olyan ítéletet elképzelni, ami alapján az értékrendje megváltozna a kérdésben.
A feljelentő szervezet, a Háttér Társaság lobbiját is “konteónak” minősítette az ügyész, de tényszerűen (konkrét ügyekkel: a bírók, ügyészek, rendőrök érzékenyítésével, törvényalkotási eredményeivel) szembesítve lett, hiszen erről maga a felforgató szervezet számol be büszkén.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás, Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője, az ügyben eljáró ügyvéd hosszan sorolta a tárgyaláson azokat a törvény által rögzített családvédő és gyermekvédő értékeket, amiket képvisel Barcsa-Turner, akit semmiféleképpen sem lehet közösségellenesnek titulálni. Védőbeszédében ő is felháborodásának adott hangot az ügyész által elmondottak miatt.
Ugyancsak kifejtette mind Gaudi-Nagy, mind Barcsa-Turner az ügy abszurditását: a nyomozó többször lezárta a nyomozást, sőt, egyszer maga az ügyészség is az elmúlt 4,5 évben, mégis eljuthatott az ügy elsőfokú ítélethirdetésig, most pedig a másodfok dönthet.
A védekezés és az előadott érvek hatására talán, de az ítéletet elnapolta a másodfokon eljáró tanács.
A másodfokú ítélet kihirdetésének időpontja: március 21-e, 09:00. Székesfehérvári Törvényszék. Aki tud, jöjjön el Székesfehérvárra! – kéri az LMBTQP-lobbi által eljárás alá vont “vádlott”. Részletek az alábbi videóban:
(Szent Korona Rádió nyomán)