Csütörtök délután tragikus baleset történt Biatorbágynál, az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán. Az MTI akkor azt közölte: az egyik oldalon elütöttek egy embert, aki átrepült a másik oldalra, és ott újra elgázolták - írja az RTL.
Az RTL Híradó kérdésére a Honvédelmi Minisztérium megerősítette: a balesetben az 55 éves Bárány Mihály ezredes hunyt el.
Zoom
A Honvédség honlapján megindító szavakkal emlékeznek bajtársukra. Mint írják:
Bárány ezredes nem csupán kiemelkedő katonai vezetőként, de kiváló diplomataként is szolgálta hazánkat és a nemzetközi közösséget. Munkássága alatt számos jelentős pozíciót töltött be, melyek során mindig a szakmai precizitás és az emberi méltóság szempontjait tartotta szem előtt.
Hozzátették: Bárány Mihály 1990-től kezdve szolgálta a Magyar Honvédséget különböző alakulatparancsnoki pozíciókban, ahol már korán kivívta bajtársai tiszteletét és elismerését. Később, a nemzetközi területen is kimagaslóan teljesített: 2001 és 2002 között az Egyesült Nemzetek katonai megfigyelőjeként, majd 2004 és 2005 között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) keretein belül szolgált Grúziában.
2005-től kezdődően, több mint egy évtizeden át látott el különböző vezetői feladatokat a Honvédelmi Minisztériumban. Az utóbbi években tapasztalatait a védelmi innováció területén is kamatoztatta, legutóbb a Védelmi Innovációs Kutatóintézet EDF szakértőjeként.
Életét szakmai elhivatottság, nagylelkűség és a mindennapi kihívásokkal szembeni állhatatosság jellemezte.Nem csak, mint kiváló katonai szakértő, hanem mint megbízható szakember és barát marad meg emlékezetünkben. Kivételes életútja és szakmai hozzájárulása példaként áll előttünk, emlékét tisztelettel őrizzük.
Bárány Mihály ezredest a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti.