Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője pártja hétvégi demonstrációjáról beszélt ma napirend előtt a parlamentben, amelyen elutasították a WHO pandémiaszerződését és a vendégmunkásokra épülő gazdaságpolitikát, valamint kiálltak a készpénzhasználat alkotmányos védelme mellett.
Szerinte a fideszes és a balliberális média egyaránt elhallgatta a rendezvényt, mert a kormánypártok és a balliberális pártok is globalisták. Ezzel szemben - tette hozzá - Magyarországon csak a Mi Hazánk képvisel antiglobalista politikát. Azt kérdezte: hogyan dönt majd a kormány a WHO pandémiaszerződéséről.
Bírálta a kormány azért is, amiért az ENSZ-ben - Izraellel és az Egyesült Államokkal együtt - elutasította Palesztina teljes jogú tagságát. Itt békéről papolnak, ott a háborút támogatják - fogalmazott.
Fónagy János államtitkár hangsúlyozta: Magyarország a nyugat része és az az érdeke, hogy a világ minden országával kereskedjen, mindenkivel együttműködjön. Nem bezárkózást és blokkosodást, hanem összekapcsolódást szeretnénk - tette hozzá az államtitkár, aki szerint a kormány célja, hogy a legfejlettebb keleti és nyugati cégek találkozási pontjává tegye Magyarországot.
A WHO világjárványokkal kapcsolatos megállapodására vonatkozó kérdésre úgy reagált: sem a Egészségügyi Világszervezet, sem a magyar kormány részéről nem került szóba az állásfoglalás igénye.
A vendégmunkásokkal kapcsolatban leszögezte: szigorú szabályok vonatkoznak a vendégmunkások alkalmazására, csak meghatározott időre és feltételekkel vállalhatnak munkát, ha bizonyítottan nem találtak magyar munkavállalót az adott álláshelyre.
(MTI)