Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-ét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton az MTI-vel.
A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap dönt - tudatták.
A közleményben azt írták, a megalapozott gyanú szerint egy középkorú férfi a május 24-ét megelőző napokban "eddig tisztázatlan, de éles és hegyes eszközzel" olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.
Zoom
A rendőrökre vadászkéssel támadt (illusztráció; kép: 6dragonskungfu.com)
Miután a rendőrség május 24-én megtalálta a holttesteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának életvédelmi osztálya nyomozást rendelt el, amelynek során "a sértettek fia elkövetőként került a nyomozó hatóság látókörébe" - tudatta a főügyészség.
A rendőrök a férfi elfogásáért megjelentek annak szintén IV. kerületi lakásánál. Amikor a szülei megölésével gyanúsítható férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz.
Ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.
A rendőr a mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie, hogy sérülése keletkezzen. Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.
A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit - őrizetének elrendelését követően - gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozták - közölte a főügyészség.
(MTI javítva)
Frissítés: Nem szedte szegény a gyógyszereit - már elő is húzták a dilikártyát
Valóságos mészárszéket rendezett a szülei otthonában egy 37 éves férfi, aki brutálisan kivégezte őket. G. Attilát pénteken a gyilkossághoz közeli lakásában akarták elfogni a rendőrök, akikre egy méretes késsel is rátámadt. A Blikk újabb megdöbbentő részleteket tudott meg az újpesti családirtásról.
Helyszínelők lepték el péntek délelőtt a IV. kerületi Liszt Ferenc utcát, ahol egy társasház lakásában két holttestet találtak. Az egyik áldozat testvére értesítette a hatóságokat, aki már jó ideje nem tudta elérni a fivérét. Még másnap is jól látszódtak a brutális kivégzés nyomai: a bejárati ajtó előtti véres lábnyomokból arra lehet következtetni, a fiatalember szörnyű vérfürdőt rendezett szülei lakásában.
"Az édesanyja, Magdolna folyamatosan panaszkodott, hogy a mentális beteg fia jó ideje nem szedi a gyógyszereit és már nem tudnak vele mit kezdeni. A köztiszteletben álló szülei mindent megtettek érte, felfoghatatlan, hogy mégis ezt tette velük Attila"
– kezdte megtörten a bulvárlapnak az egyik szomszéd.
Zoom
Még a gyilkosságok másnapján is jól látszódtak az ajtó előtti véres lábnyomok / Fotó: Blikk
A fiatalembert két utcával odébb, a saját lakásában fogták el, ahol a rendőrökre is rátámadt.
A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint amikor a gyilkosságokkal gyanúsítható férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz. Ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt. A rendőr a szúró mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie, hogy sérülése keletkezzen. Ezt követően a rendőrök sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.
A szülőgyilkos Attila otthonánál a szomszédaival tudott beszélni a lap munkatársa.
– Félelmetes volt, látszott rajta, hogy valami nem stimmel a sráccal, a gyerekek is féltek tőle a társasházban, ahol gyakran káromkodott. Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdődött a pokoljárása, azóta nem szedhette a szükséges gyógyszereit. Pedig alapvetően teljesen értelmes volt, korábban jó munkája volt, egy banknál dolgozott, de a betegsége miatt már évek óta nem vállalt munkát. Egyébként egyedül élt, a lakást is a szüleitől kapta – mesélte az egyik lakó.