Katonai ügyész volt korábban az a 47 éves férfi, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét, miközben a másfél éves gyermekük a szomszéd szobában aludt. Az RTL Híradó szerint a házaspár sokat veszekedett a gyilkosság előtt a férfi pszichés problémái miatt.
A férfi 2019-ben házasodott össze feleségével, de kapcsolatuk a gyermekük születése előtt kezdett megromlani, veszekedéseik pedig 2022-ben állandósultak. A nő szerette volna, ha a férfi pszichés problémái miatt orvosi kezelésnek veti alá magát. A terhelt, bár kért segítséget, gyógyszereit nem, vagy csak rendszertelenül szedte. Az asszony válási szándékát is bejelentette, de később kapcsolatuk valamelyest helyreállt.
2022 novemberében a vádlott a feleségével és közös gyermekükkel Szegeden, a férfi Rókus városrészben található társasházi lakásában tartózkodott, amikor a kora éjszakai órákban vitatkozni kezdtek kapcsolatukról. A szóváltást követően az asszony a hálószobába ment, majd elaludt. A férfi éjfél után rátérdelt az alvó felesége mellkasára, két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg az asszony meg nem halt. A szomszéd szobában közben békésen aludt a másfél éves gyermekük.
A vád szerint a férfi éjfél és hajnali négy között fojtotta meg a nőt, ezután bement a rendőrségre és feladta magát. A szakértő szerint a volt ügyész részben kóros elmeállapotban szenvedett. A vádlott nem tett vallomást az előkészítő ülésen, és nem mondott le a tárgyalás jogáról sem, azért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.
(24)