Szentkirályi Alexandra bukott főpolgármester-jelölttől szokás szerint csak egy gyerekes válaszra futotta, miközben pont a Fidesz és a bukott óellenzék az, amely a háttérben már egyeztet a budapesti pozíciókról és üzleti érdekeltségekről – írta Magyar Péter Facebook-oldalán, miután a Fidesz egykori főpolgármester-jelöltje nemet mondott a Tisza Párt elnökének egyeztetésre vonatkozó felkérésére.
Zoom
Marad a gyurcsányozás-orbánozás színvonala (fotó: Varga Jennifer / 24)
Szentkirályi így indokolta döntését: „A Fidesz frakciója nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják! Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték a nemzet fővárosát, nem érdemelnek még egy esélyt!”.
Magyar Péter a bejegyzésben jelezte, hogy a Karácsony Gergellyel történt egyeztetése után az összes fővárosi frakció vezetőjét megkereste Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken találkozik majd, illetve hamarosan a kétfarkúak képviselőjével is leül.
A Tisza elnöke emlékeztetett, hogy a pártja semmilyen pozíciót nem vállal a fővárosban, és „csak fontos ügyek mentén hajlandó a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket támogatni”. „Ezt is csak akkor, ha az összes eddigi poltikai és cégvezető menesztésére kerül Budapesten, és minden pozícióra transzparens, piaci pályázat kerül kiírásra. A kormány továbbra is arra játszik, hogy csődbe vigye a fővárost, a bukott ellenzék pedig próbálná kilapátolni a még megmaradt vagyonelemeket”, tette hozzá.
Magyar válaszában egyúttal közölte:
Szentkirályi Alexandra egyébként pont olyan gyáva, mint Orbán Viktor. Kirakott rólam egy posztot a Facebook oldalára, majd letiltott, hogy ne tudjak reagálni.
(24)