Elgázolta, majd baltával fenyegette a kocsija alá szorult férfit egy autós Vácon szombat délután. Az RTL Híradó úgy tudja: a támadó azután ütötte el áldozatát, hogy az megpróbálta megerőszakolni a sofőr 15 éves nevelt lányát.
A súlyosan megsérült férfit végül csak a tűzoltók tudták kiszabadítani az autó alól. Kórházba vitték, szexuális erőszak kísérlete miatt eljárás indult ellene. Támadója emberölés kísérletéért felelhet.
Frissítés: valahogy a kocsi elé esett...
A Pest vármegyei településen mindenki a hétvégén történtekről beszél. Szombaton bolydult fel a város élete, amikor egy férfi egy Opel Astrával elgázolt egy járókelőt, majd félmeztelenül kipattant a kocsiból, kezében egy baltával és fenyegetni kezdte az "áldozatot". Azóta kiderült, hogy az elütött ember nem sokkal korábban meg akarta erőszakolni az autós lányát, a 15 éves Stefániát. A lány azóta sem tudta kiheverni sem az akkor történteket, sem azt, hogy édesapját is elvitték a rendőrök, még most is sokkos állapotban van, írja a Blikk.
Zoom
– A férfi egy pengét szorított Stefánia torkához, ezzel akarta kényszeríteni – mesélte a lány párja, Krisztián, aki azóta is kedvese mellett van minden percben, hogy tartsa benne a lelket.
Nagyon bátran viselkedett, mert sikerült kikeverednie a helyzetből, és amikor már nem volt ott a sniccer a torkánál, azonnal elmenekült. Hozzám rohant, nekem mondta el először, mi történt.
Miközben értesítették a lány édesapját, Krisztián lement az utcára és meg is találta a férfit. Próbálta szóval tartani, de nem árulta el, hogy ő a megtámadott lány barátja, csak hétköznapi dolgokról kérdezgette: mit csinál itt, hová megy.
– Ha tudta volna, hogy ki vagyok, biztosan azonnal elmenekül, így egy ideig még a helyszínen tudtam marasztalni. Biztos vagyok benne, hogy drogot fogyasztott, vérben úsztak a szemei, és nagyon furcsa szag áradt belőle.
Végül megérkezett Stefánia édesapja autóval, bár addigra a férfi már odébbállt, így Krisztián már nem is látta, mi történt ezután. Később azonban beszélt Stefánia édesapjával, aki rajta keresztül a Blikknek elárulta: nem akarta elgázolni a férfit.
– Meg kellett védenem a lányomat, de nem akartam elütni a támadót – üzente a fiatalemberrel az édesapa, aki valóban borzasztóan feldúlt volt, amikor megtudta, hogy Stefániát támadás érte, de állítja, nem akart bajt csinálni.
Zoom
Fotók: Fb
Megláttam, ahogy megy az utcán, próbáltam utolérni, aztán valahogyan a kocsi elé esett. A Csirketelep nevű környék, ahol ez történt, a város legrosszabb része, olyan, mint Budapesten a Hős utca. Rengeteg támadás, rablás van errefelé, az egészet fel kellene számolni, hogy ne eshessen meg soha többé hasonló.
Az apát ugyan az eset után bevitték a rendőrök, de hétfőn már otthon volt. Az elgázolt férfi súlyos sérülésekkel kórházban fekszik, a Pest vármegyei rendőr-főkapitányság rendőrség pedig eljárást indított, gyilkossági kísérlet illetve szexuális erőszak kísérlete miatt.