Toroczkai László (Mi Hazánk) azt mondta ma napirend előtt a parlamentben, hogy Orbán Viktor jobban tette volna, ha más területeket választ napirend előtti felszólalása témájaként. Amiket felvetett ugyanis, azokat a Mi Hazánk "nem tenné a kirakatba" - mondta.
Az árvízzel összefüggésben aláhúzta: el kellett volna mondani, hogy 17 kiloköbméternyi vizet megint kiengednek az országból, eközben soha nem látott aszály sújtotta Magyarországot és óriási bajban van a mezőgazdaság és azon keresztül az egész magyar társadalom. A vízmegtartásra az állam évtizedek óta nem fordított pénzt - idézte vízügyi szakemberek nyilatkozatát.
Osztotta azt a gazdasági helyzetértékelést, amely nyugati és keleti tömb közötti egyensúlyról beszél, de szerinte a kormány tevékenysége ezzel teljesen ellentétes.
Kritizálta a kormány Izrael-politikáját, szerinte olyan potenciális térségeket veszít el, mint a dúsgazdag Öböl-menti országok. Oda jutottak, hogy izraeli fedőszervek Budapesten keresztül hajtanak végre merényletet, mint Libanonban történt. Ez hogyan fordulhatott elő? - kérdezte.
Kritizálta azt is, hogy több mint ötezermilliárd forint, amit a magyar lakosság élelemre költ egy évben, de ennek kilencven százaléka nem marad az adott térségben, "hanem elmegy innen".
(MTI)