A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás miatt nyolc gyanúsítottat hallgatott ki, és közülük hetet őrizetbe vett, kezdeményezve letartóztatásukat.
A rendőrség honlapján található közlemény szerint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügy igazgatósága, a vármegyei rendőrkapitányságok, valamint a Győr-Moson-Sopron és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság 60 rendőre összehangolt akcióban csapott le kedden Ercsiben és Érden, kilenc helyszínen a bűnszövetségben működő bűnbandatagokra.
A bizonyítékok szerint az elkövetők 2023 vége óta többnyire Ercsiben és más vidéki városokban lezárt raktárakba, műhelyekbe, valamint cégek telephelyein vagy építési területeken elhelyezett lezárt konténerekbe törtek be, ahonnan munkagépeket, szerszámokat, műszaki berendezéseket és egyéb értéktárgyakat vittek el, amelyeket orgazdáknak értékesítettek. Ezenkívül a felújítás alatt álló ingatlanokból és nyitva hagyott járművekből is jelentős értékeket loptak el, amelyeket gyorsan továbbadtak, az így szerzett pénzt pedig felélték.
A házkutatás során a bűnszervezet tagjai által használt ingatlanokban gépjárműveket, pénzt, elektronikai és műszaki termékeket, továbbá az elkövetéshez használt eszközöket foglaltak le több millió forint értékben.
A rendőrség tovább vizsgálja a bűnszervezet tevékenységét, és nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővülni fog.
(MTI)