Egyelőre nem tudni, hogy mi történt Jenő polgármesterével. Az Index információi szerint nyomozás folyik ellene. Az 50 éves politikust egy szegedi hotelben találták meg, hiányos öltözékben, miután rosszul lett. Úgy tudják, Kerekes Ildikó búcsúlevelet is írt. A polgármestert jelenleg a székesfehérvári Fejér Vármegyei Szent György Kórházban ápolják, így kérdéses, hogy csütörtökön megtartják-e Jenő település képviselő-testületének alakuló ülését.
Zoom
Egy korábbi uniós pályázat elszámolása miatt indult nyomozás Jenő település újraválasztott polgármestere ellen – tudta meg az Index. Kerekes Ildikó egy másik önkormányzatnál volt pénzügyi vezető, ahol az uniós pályázatokat kezelte. Helyi forrásaitól úgy tudja a lap, hogy egy vállalkozó jelentette fel az 50 éves nőt.
Rossz állapotban találtak rá a szállodában
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a polgármestert szombaton kezdte el keresni a rendőrség, majd kedden lekerült a keresett személyek listájáról. Jenő település önkormányzati hivatalában azt közölték, hogy hétfő éjjel találták meg az eltűnt polgármestert, aki életben van. Több információt nem osztottak meg.
Zoom
Fotó: Kerekes Ildikó / Facebook
A faluban azt beszélik, hogy egy szegedi hotelben szállt meg, ahol rosszul lett, és orvost kellett hívni hozzá. A politikus sem családtagjainak, sem munkatársainak nem jelezte utazási szándékát, így senki nem tudott a polgármester hollétéről.
Az 50 éves polgármestert hiányos öltözékben, nem közszereplőhöz méltó módon találták meg hotelszobájában, Szegeden. Állítólag búcsúlevelet is találtak nála.
B tervre is szükség van
Jenő település képviselő-testületének alakuló ülése október 10-én, csütörtökön délután 4 órakor lesz. Kérdés, hogy az 50 éves polgármester lesz-e olyan állapotban, hogy részt vegyen ezen a fontos eseményen.
Az informátorok szerint B tervre is szükség lesz arra az esetre, ha – a nyomozás vagy az egészségi állapota miatt – Kerekes Ildikó úgy dönt, lemond polgármesteri mandátumáról. Ebben az esetben Jenő településen meg kell ismételni a polgármester-választást.
Kerekes Ildikó a júniusi választáson magabiztosan őrizte meg polgármesteri székét a Székesfehérvárhoz közel található településen. A csaknem 1200 fős falu lakóinak több mint 51 százaléka szavazott rá, míg a második helyezett Keserü Imre 33 százalékot kapott. Bár a politikus a polgármester-választáson függetlenként indult el 2024-ben, mégis a Fidesz–KDNP színeiben szerepelt a vármegyei listán.