Bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Legfőbb Ügyészség Vadai Ágnes feljelentését Orbán Áron ügyében. Mint az egy korábban nyilvánosságra hozott hangfelvételből kiderült, a miniszterelnök öccse hivatalos szerveknél lobbizott vízumügyekben vietnámiak számára.
Zoom
A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy hivatali visszaélés történt, és az ügyészség azért nem tesz semmit, mert Orbán Áront védik.
Vadai feljelentésének előzménye, hogy egy szélsőséges portálon (ezek lennénk mi, de a HVG csak elv- és fajtársi lapokra szeret hivatkozni - Kuruc.info szerk.) felbukkant egy többórás hangfelvétel, amelyen a miniszterelnök öccse volt hallható. Később a Telex oknyomozó riportja derítette ki (na ugye? - Kuruc.info szerk.), hogy a felvételen Orbán Áron hallható, ahogy éppen a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozó Héjj Dáviddal beszélget. A lap szerint Orbán Áron egy vízumügyben érintett, egy általa vezetett cég vietnámiakat hív Magyarországra, fizeti a képzésüket és a szállásukat. E biznisz körül alakult ki közte és a kabinetiroda egyik tisztviselője között nézeteltérés, amelyet Orbán Héjjon keresztül akart megoldani.
Orbán Áron ügye a legutóbbi kormányinfón is előkerült, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt mondta, nincs szükség arra, hogy vizsgálatot indítsanak, hiszen a miniszterelnök öccsének éppen hogy nem sikerült semmilyen hatósági eljárást befolyásolnia.
(HVG nyomán)