A parlamenti pártok a cigánybűnözés létét sem ismerik el, Orbán a cigány autonómiát támogatja a székely helyett, s ugyanazon pénzhatalmat szolgálja, mint az MSZP és a szellemi lepraként kezelendő SZDSZ. Igazi változás csak egy jobbradikál párt parlamentbe kerülésével képzelhető el, mondja a ferencvárosi időközi országgyűlési választás magunkfajta képviselő-jelöltje. A parlamenti pártok által a szőnyeg alá söpört ügyekről kérdeztük Szegedi Csanádot, a Jobbik alelnökét és a Magyar Gárda alapítóját.
– Árpád-sávos zászlóátadási misszió, határon túli magyarok, cigánybűnözés elleni harc és sok lakossági fórum országszerte. Leginkább ezek azok, amelyek a nevéhez kapcsolódnak. Ön szerint a Jobbikon kívül miért nem beszél senki a magyarságot súlyosan érintő problémákról?
– A Jobbik 2003-ban pont azért alakult párttá, mert már elegünk volt abból, hogy az összes parlamenti pártot csak a hatalom és a pénz érdekli, nemzeti sorskérdésekről viszont nem esik szó. A magyar Országgyűlésben jelenleg csak olyan pártok vannak, amelyek ugyanazt a sötét, nemzetközi pénzügyi háttérhatalmat szolgálják. Az SZDSZ és „értelmiségi” holdudvara pedig maga a szellemi lepra, amellyel nem tárgyalgatni kéne, hanem kőkeményen el kell szigetelni a közügyek vitelétől. Sokan a Fidesztől várják, hogy a kényes kérdéseket felvállalja, de ebben senki se bízzon, mert az egy gyűjtőpárt, soha sem fog egyetlen olyan kérdést sem felvállalni, amivel szavazatokat veszthet.
– A cigánybűnözést viszont előbb-utóbb fel kell hogy számolják, mert Borsodban, Hevesben, Szabolcsban lassan élhetetlen lesz az ország.
– Én a felsoroláshoz még Budapestet is hozzákapcsolnám. A jelenlegi parlamenti pártok nem hogy a cigánybűnözés felszámolásán dolgoznának, hanem annak puszta létezését sem ismerik el. Valószínűleg azért, mert a Rózsadombról más a kilátás. A két nagy párt "megoldotta" annyival a cigánykérdést, hogy beültették maguk közé a saját „díszcigányaikat”. Bármilyen hihetetlen, de a műellenzék vezére az idén tavasszal egy cigány konferencián cigány autonómiáról beszélt. Nem székely, hanem cigány autonómiáról! Csak úgy halkan és szerényen megkérdezném, hogy mégis hol képzeli el? Borsodban? Az én szülővárosom, Miskolc lesz a Cigány Autonómia központja? Tessék észrevenni végre, hogy egy újabb területvesztés felé száguld a nemzet!
– Azért véleményem szerint mégis egy előrehozott választás és egy jobboldali kormány a cél. Ebben gondolom, egyetértünk.
– Ebben a formában nem. Az előrehozott választás egy fontos eszköz, de semmi több. Mára már annak sincs sok értelme, hogy valakit jobboldalinak vagy baloldalinak nevezünk. Ha valaki mindenek felett a magyar nemzetet, a magyar hazát akarja szolgálni, annak a parlamentben a helye, de mindenki másnak viszontlátás! A cél az, hogy a magyar emberek kiegyenesedjenek, legyenek büszkék hovatartozásukra, és a maguk urai legyenek ebben az országban. Egy olyan Magyarország a cél, ahol jó és előny magyarnak lenni, ahol elsőrendű állampolgárok vagyunk, ahol a gazdaság magyar tulajdonban van, ahol az iskolákban büszke hazafivá nevelik a gyerekeinket, ahol nincs korrupció, ahol szabadon tisztelhetjük hőseink emlékét, és ahol szabadon követhetjük azt, amit őseink követtek… Ez a cél! Erre pedig semmi esély nincs addig, amíg egy radikális magyar párt nem jut be a parlamentbe, jelen esetben a Jobbik, és nem csap az asztalra. A Fidesz hiába érne el akár 90 százalékot is, ha nincs ott a megalkuvást és a korrupciót nem tűrő Jobbik. Ezzel együtt természetesen teljes mértékben támogatom az előrehozott választásokat, mert meg vagyok győződve, hogy a Jobbik készen áll a megmérettetésre és a sikerre!
– Öt százalék mire elég ugyan?
– Határozottan hiszem, hogy a Jobbik minimum 7-8%-ot érne el országosan, ha most lennének a választások. És ahogy haladunk előre az idővel, egyre jobb eredményre számíthatunk, mivel napról napra többen vagyunk, és egyre szervezettebbek is. De csak 7%-ról beszéljünk, mivel ez lehet a legszerényebb teljesítmény. Ez a mai parlamenti struktúrában igen sokat jelent. Nekünk ugyanazt kell majd végigcsinálni a Fidesszel a magunk 7-8%-ával, mint az SZDSZ az egykori 5%-ával, csak pont ellenkező irányba. Meggyőződésem, hogy az oktatásra és a kultúrára kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, mivel a legfontosabb a nemzeti öntudat felébresztése.
– Jelenleg még csak parlamenten kívüli párt a Jobbik, de már kormányra készül?
– Pontosabban a legerősebb parlamenten kívüli párt. Ez nem mindegy. Majd januárban a ferencvárosi időközi országgyűlési és júniusban az európai parlamenti választásokon kiderül, hogy miként állunk a számokkal. Nem is ez a fontos, hanem az, hogy jelenleg csak a Jobbik tud alternatívát nyújtani a nemzetben gondolkodó magyarok számára. Kormányzati pozíciót csak úgy szabad elvállalni, hogyha távol tudjuk tartani magunkat mind a vörös, mind a narancssárga maffiától. Ha a magyarság érdeke azt szolgálja, és lesz elég bizalom irányunkba, akkor kormányon leszünk, ha nem, akkor nem.
– Mit tervez a közeljövőben?
– Budapest ügyeivel szeretnék többet foglalkozni, hiszen fővárosunkat sajnos a magyargyűlölő álliberalizmus egy tátongó fekéllyé alacsonyította Magyarország testén. Én hiszem, hogy a budapesti emberek szeretik a magyarságukat, hiszem azt, hogy Budapest még lehet a magyar nemzeti újjáébredés fellegvára, hogy Budapest nem csak a Magyar Köztársaság fővárosa lesz, de a magyar nemzet fővárosa is. Ennek egy feltétele van: Budapestet meg kell tisztítani!
– A Jobbik Önt indítja a 2009. január 11-én esedékes, IX. kerületi időközi országgyűlési választáson. Ezen milyen eredményre számít?
– Igen, engem ért az a megtisztelő feladat, hogy egy jó eredmény esetén végre nemzeti érdekképviselete legyen Ferencvárosnak.
– Csak nem képzeli, hogy nyerhet? Borítékolható a Fidesz-győzelem. Persze fontos cél lehet az erődemonstráció is, ez megalapozhatja a Jobbik európai és magyarországi parlamentbe jutását, melyeken elég az 5%-os eredmény, hogy belecsaphassanak a lecsóba.
– Teljesen természetes, hogy a győzelemért indulok. Se nekem, se a kampánycsapatomnak nincs ideje és kedve hülyéskedni ezzel. A győzelem a cél, a többi a ferencvárosi szavazópolgárokon múlik. Kíváncsian várja az egész ország, hogy miként fog megdobbanni a méltán híres Fradi-szív…
Szabó György
(Kuruc.info)